Uutiset

Riemumielin Moskovaan

Monet kirjoittajat ovat viime aikoina tällä palstalla toivotelleet tasavallan presidentti Haloselle hyvää matkaa Venäjän ”voiton päivän” juhlallisuuksiin.

Kun presidenttinä sattuu olemaan sosialistinen demokraatti, niin ilman muuta hänen pitää sinne mennä riemumielin.

Hän juhlistaa hengenheimolaistensa ja aatetovereidensa mukana tilaisuutta ja kiittelee neuvostosotaveteraaneja ja -partisaaneja hyvin suoritetusta työstä. Suomalaisia sotaveteraaneja hän ei juuri koskaan ole enemmälti arvostanut.

Sosialistitoverukset Stalin ja Hitler olivat syksyllä 1939 tehneet sopimuksen Euroopan reuna-alueiden valloittamisesta saadakseen itselleen lisää elintilaa, lebensraumia.

Tuossa suljetussa ja ilman virallista valvojaa suoritetussa lottoarvonnassa Suomi osui Stalinin saaliiksi ja etupiiriin. Sitten Stalin hyökkäsi heti saman vuoden lopulla valloittaakseen Suomen ja ottaakseen sen neuvostoperheen ystävälliseen syliin.

Stalin sai toisen maailmansodan palon aikaan yhdessä Hitlerin kanssa. Ensin kumppanukset panivat yksissä tuumin ja hyvässä sovussa Puolan lihoiksi.

Hyökkäyssotiensa jälkeen silloisen Neuvostoliiton Suomelta kiristämät ja rosvoamat sotakorvaukset olisivat nykyrahassa noin neljä miljardia euroa. Kansantaloudellisena rasitteena sotakorvaukset merkitsivät siihen aikaan nykyrahassa laskien noin 30 miljardia euroa.

Neuvostoliiton Suomelta valloittamat, sittemmin tärviölle saattamat maa-alueet olivat valtavat.

Halonen entisenä neuvostoystävänä on ilmeisen mielissään menossa kilistelemään laseja stalinistien innolla viettämän voiton päivän juhlallisuuksiin. Joissa siis, paitsi voittoa Stalinin entisestä sotakaverista ja kumppanista sekä toisesta maailmansodan aloittajasta natsi-Saksasta, juhlitaan myös sitä, että Suomi hyökkäyssodalla pantiin polvilleen ja kupattiin rutiköyhäksi maista ja tavaroista.

Samassa revohkassa saatettiin muun muassa kaikki Baltian maat kommunismin syöpäläisaatteen hirvittävään kurimukseen, sortoon, vainoon ja rutiköyhyyteen lähes puolen vuosisadan ajaksi.

Kippistä vaan!

Juhliin vaikka väkisin

Päivän lehti

28.1.2020