Uutiset

Riihi-Pesikselle ensimmäinen kolmen pisteen voitto

Riihimäen Riihi-Pesis haki kaukaa historiansa ensimmäisen kolmen pisteen voiton Ykköspesiksessä sunnuntaina. RiiPe löi Haapajärven Pesä-Kiilat 2-0 (5-4, 9-0) vierasottelussa.

RiiPen ulkopeli oli hiukan hermostunutta heti ensimmäisessä vuorossa, jolloin Haapajärvi sai iskettyä kolme juoksua. Sen jälkeen RiiPen peli kulki niin sisällä kuin ulkona todella vahvasti.

Ensimmäisen jakson lopussa kotijoukkue sai kavennettua tilanteeksi 5-4, mutta ei kuitenkaan päässyt tasoihin.

Toinen jakso oli riihimäkeläisten näytöstä. RiiPen hallintaa osoittavat kolmostilanteet, joissa RiiPe oli parempi luvuin 22-10.

Oppikirjamaisesti RiiPen ykköskärki toimi hyvin. Ykköskärjen etenijät Kimmo Siivonen (2), Pertti Keränen (4) ja Toni Ojala (3) toivat yhteensä peräti yhdeksän juoksua.

Kotiuttajat Mikko Linnaluoma (2) ja Mikko Lehto (5) iskivät yhteensä seitsemän pistettä. Molemmat Mikot toivat myös yhden juoksun.

Ykköspalkittu Mikko Lehto, 30, on moukaroinut nyt jo 1+19=20 kotiutusta.

Myös RiiPen jokerit Mika Lehto (3) ja Arttu Immonen (2) kotiuttivat mallikkaasti.

Kolmas jokeri Heikki Salonen toi kaksi juoksua. Jarkko Björn löi ja toi yhden juoksun.

Lukkari Taneli Rantatorikka oli tällä kertaa RiiPen kakkospalkittu.

Riihi-Pesiksen pelit pohjoisen joukkueita vastaan jatkuvat ensi viikonvaihteessa, jolloin RiiPe kohtaa ensin lauantaina Kempeleen ja sunnuntaina Kajaanin. Molemmat ottelut pelataan RiiPen kotikentällä Peltosaaressa.

Mainos