fbpx
Uutiset

Riihimäellä päihtynyt sai liikaa juotavaa parissa ravintolassa

Poliisi ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston alkoholitarkastaja puuttuivat viime perjantaina Riihimäellä ja Tervakoskella neljässä ravintolassa alkoholin tarjoiluun päihtyneille asiakkaille. Illan aikana tarkastettiin Riihimäellä yhdeksän, Lopen Läyliäisissä yksi ja Tervakoskella yksi ravintola.

– Tilanne oli perjantai-iltana kohtalaisen rauhallinen. Huomautettavaa oli, mutta Riihimäellä vain kolmessa ja Tervakoskella yhdessä ravintolassa. Alkoholia tarjoiltiin päihtyneille, lähes sammumistilassa olleille. Tervakoskella ja yhdessä riihimäkeläisravintolassa oli myös tuplamyyntiä kerralla asiakkaille, kertoo alkoholitarkastaja Samuel Haataja.

Ravintoloiden tulisi lain mukaan poistaa selvästi päihtyneet asiakkaat ravintolasta. Myös alaikäisille tarjoilu on rangaistavaa ja johtaa väliaikaiseen anniskelukieltoon. Perjantain ratsian yhteydessä ei tällä kertaa tavattu yhtään alaikäistä asiakasta.

Alkoholitarkastuksien suorittaminen on Samuel Haatajan mukaan vaativa tehtävä, sillä tarkastajien saapuessa ensimmäiseen ravintolaan asiakkaat viestivät nopeasti tilanteesta tuttavapiirilleen paikkakunnan muissa ravintoloissa. Niinpä valvontaa hajautetaan yhden illan aikana useammalle paikkakunnalle.


Forssassa Hämeen ainoa tarjoilukielto

Riihimäelle perjantaina tehty tarkastuskierros oli Kanta- ja Päijät-Hämeessä ensimmäinen. Viime vuonna tarkastuksia tehtiin Riihimäen seudulla viitisen kertaa samoin kuin Hämeenlinnan ja Forssan alueilla.

Levottominta on Forssassa, jossa viime vuonna jouduttiin antamaan Kanta-Hämeen ainoa väliaikainen anniskelukielto alaikäisille tarjoamisesta Irlannin Setteri -pubille. Kirjallisia huomautuksia jaettiin useita niin Forssassa, Riihimäellä kuin Hämeenlinnassa.

– Ravintoloilla on liian vähän henkilökuntaa. Työntekijät ovat pyytäneet meitä puuttumaan siihen. Kirjallisista huomautuksista valtaosa koskeekin liian vähäistä henkilömäärää tai vastaavan hoitajan puuttumista työvuorosta. Olemme vaatineet henkilökunnan lisäämistä, kertoo ylitarkastaja Riku-Matti Lehikoinen Avi:sta.

Henkilöstösuunnitelmasta tai vastaavasta asiakirjapuutteesta annettiin viime vuonna kirjalliset huomautukset Forssassa kahdelle ravintolalle, Riihimäellä kahdelle ja Hämeenlinnassa viidelle ravintolalle. Päihtyneille anniskelusta sai Forssassa kirjallisen huomautuksen kaksi, Riihimäellä samoin kaksi ja Hämeenlinnassa yksi ravintola.

Ylitarkastaja Lehikoinen toteaa, että osa Avin antamista huomautuksista tai anniskelukielloista on vielä käsittelykierroksella. Ravintoloitsijoilla on mahdollisuus valittaa avin ratkaisusta hallinto-oikeuteen.(HäSa)

Menot