fbpx
Uutiset

Riihimäellä tuplaerikoiskoe

Rallin F-cupin lauantaina päättävän Riihimäen Urheiluautoilijoiden Työkalusi.com-rallin erikoisuus on tuplayleisöerikoiskoe, jolle lähetetään autoja 30 sekunnin välein.

Riihimäen varuskunnassa ajetaan rallin erikoiskokeet 3 ja 4. EK:t ovat lähdön ja maalin ajanottolaitteita lukuun ottamatta samat. 2,5 km:n mittaisella EK:lla on sekä sora- että asfalttipintaa.

Ensimmäinen auto starttaa historialliselle tupla-EK:lle kello 13.18. Erikoiskokeen luonteen vuoksi ennen kilpailijoita ajavat etuautot ajavat EK 3:n läpi tiivistetyin välein, eivätkä 0-autot aja lainkaan EK 4:ää.

Normaalista tuplaerikoiskoekäytännöstä poiketen varuskunnan erikoiskokeita ei ajeta peräkkäin vaan yhtä aikaa. EK 4 käynnistyy noin 15 minuuttia EK 3:n jälkeen, ja kello 13.30 alkaen erikoiskokeelle lähetetään auto puolen minuutin välein.

Ralliin starttaa noin 160 autoa. Muutama auto jää varmasti varuskuntaosuuksia edeltävillä pätkille, mutta silti varuskunnassa tehdään noin 300 ajosuoritusta. Superyleisöerikoiskokeella on siis katsottavaa koko ajan.

EK:lle tullaan varuskunnan pääportista. Koska pätkä on varuskunnan alueella, yleisöllä on lupa liikkua vain tarkoitukseen varatuilla väylillä ja alueilla. Järjestäjä on siistinyt hyviltä katsomoalueilta kasvollisuutta hyvän näkyvyyden varmistamiseksi.

Vaikka varuskunnassa ajetaan kaksi erikoiskoetta, sisäänpääsy tupla-EK:lle maksaa muiden erikoiskokeiden tapaan kahdeksan euroa. 15 euron hintaisessa rallipaketissa on kaksi pääsylippuranneketta, joilla pääsee myös varuskunnan EK:lle.

Ensimmäinen F-cupin päätösosakilpailun seitsemästä erikoiskokeesta käynnistyy kello 11.49. Ennen yleisöerikoiskokeita on kokoomatauko, jolla poistetaan autoletkaan mahdollisesti syntyneet aukot. Kilpailun seuraamista helpottavat katsojapaketit tulevat myyntiin 3.10. kello 9. HäSa

Asiasanat

Menot