fbpx
Uutiset

Riihimäen asema-alueen tontti rakennuksineen myydään

Veturitallin vieressä aivan Riihimäen keskustassa sijaitseva 1,57 hehtaarin suuruinen tontti ja tontilla olevat kuusi rakennusta myydään.

Senaatti-kiinteistöt myy vanhat ja huonokuntoiset Pohjoisen Rautatienkadun varrella sijaitsevat rakennukset ja tontin yhtenä pakettina.

-Rakennukset ovat niin huonokuntoisia, että tämä on ilman muuta uudisrakennuskohde. Haluamme saada kiinteistölle sellaisen omistajan, joka tekee siihen jotain uutta, Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Jyrki Maikola kertoo.

Hänen mukaansa tontilla on yli 13 000 kerrosneliötä rakennusoikeutta. Kaava sallii tällä hetkellä liikerakentamisen.

Pohjoisen Rautatienkadun varrella sijaitsee kaksi toimistorakennusta, kaksi varastoa, ulkorakennus ja asuinrakennus. Vanhin rakennus on 1890-luvulta ja uusin 1960-luvulta, muut rakennukset on rakennettu 1930-luvulla.

Alueen maaperä on pahasti pilaantunut, ja puhdistusvastuu riskeineen lankeaa ostajalle. Puhdistamisen on arvioitu maksavan 1-1,5 miljoonaa euroa.

-Saastunut maaperä on vanhaa radanpitäjien peruja ajalta, jolloin junia korjattiin ja tankattiin ilman ajatusta, että maaperä voisi pilaantua, Maikola sanoo.

Myytävät rakennukset on tällä hetkellä vuokrattu. Yhdessä rakennuksessa toimii lounaskahvila, ja osassa on ratahallinnon toimisto- ja sosiaalitiloja.

Myyjä odottaa ostotarjouksia kuun puoliväliin saakka. Kiinteistö myydään käyvällä arvolla, mutta euromäärään Maikola ei ota kantaa. (HäSa)

Menot