fbpx
Uutiset

Riihimäen Cocksille täpäräsi täydet Baltian liigan pisteet Virosta

Käsipallon Baltian liiga käynnistyi Riihimäen Cocksin osalta kahdella ottelulla Viron Põlvassa. Viime vuoden pronssimitalisti oli odotetusti kova vastus kotonaan. Sunnuntaina Cocks nousi sillasta ja kiri huikealla kymmenen minuutin loppukirillä seitsemän maalin takamatkalta voittoon maalein 29–28 (13–15).

Myös lauantaina joukkueiden kohtaaminen päättyi yhden maalin eroon numeroin 28–27 (14–12). Cocksin voittomaalin iski Nico Rönnberg, kun otteluaikaa oli jäljellä enää pari sekuntia.

Toinen avausottelun ratkaisijoista oli nuori maalivahti Kalle Alander. Kahden muun vahdin epäonnistuttua Alander torjui loppuminuuteilla voiton Cocksille.

Molempina päivinä Cocksin puolustus piti hyvin avausjaksolla. Sunnuntaina Põlva Serviti oli kuitenkin ottanut edellisillan virheistä opikseen, eikä joukkue myynyt nahkaansa halvalla. Servitin taitavat takamiehet Ardo Puna, Andriy Ternovyi ja Calr-Erik Uibo pääsivät rokottamaan riihimäkeläisten linjapuolustusta varsinkin toisella puoliajalla.

Kolmikon tehoilla Serviti kiihdytti vähitellen karkuun. Peli näytti pelatulta, sillä riihimäkeläisten taistelutahtokin alkoi hiipua. Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki otti yhdeksän minuuttia ennen ottelun loppua aikalisän ja yritti vielä puhaltaa henkeä joukkueeseen.

Radikaalilla puolustustaktiikan muutoksella yritettiin vielä horjuttaa Servitin parasta asetta. Kekki määräsi Punan ja Uibon erikoisvartiointiin. Korkea puolustus puri ja nyt oli Servitin vuoro panikoida. Pallot karkailivat harhasyöttöinä Cocksille, jonka pelaajat eivät nopeissa vastaiskuissa epäröineet. Maali maalilta Servitin etumatka oli syöty ja peli oli taas tasan, kun aikaa oli jäljellä alle minuutti.

Lauantaina virheitä tehnyt Gheorghe Safronii oli nyt iskussa. Yli kaksimetrinen takamies upotti komean voittomaalin, kun peliaikaa oli jäljellä enää 15 sekuntia.

– Eipä ole tästä hallista paljon täysiä pisteitä aiemmin haettu, joten historiaa sekin, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki hymyili.

– Eilen meni tiukaksi osittain siksi, että maalivahdit eivät olleet vireessä. Tänään oli täysin erilainen peli. Hyökkäyspäässä tehtiin virheitä ja vastustaja kontrasi hyvin. Vähän näytti lopussa jo siltä, että ollaan luovuttamassa. Otin kuitenkin riskin ja laitoin kaksi liikkuvinta takamiestä erikoisvartiointiin ja annoin sen hitaamman heitellä vapaammin. Se puri ja saatiin omien onnistumisten kautta hyvä kiri aikaan, Kekki summasi. HäSa

Asiasanat

Menot