Uutiset

Riihimäen Dynamolle …vierastappio

Kotijoukkue Turun IFK:n terävä alku hyydytti Riihimäen Dynamon lauantaina käsipalloliigan kakkoskierroksen ottelussa. Vaikka Dynamo ottelun edetessä toipui vastustajan salama-alusta, ei eväitä pisteriistoon löytynyt. Åbo IFK vei selkeän voiton maalein 36–27 (22–15).

Ottelun alku oli riihimäkeläisittäin katastrofaalinen. Turkulaiset olivat hyvällä jalalla liikkeellä ja Dynamon puolustus jäi askeleen perään jokaisessa avausjakson alkupuoliskon hyökkäyksessä.

Vastaavasti turkulaisten päädyssä sarjanousijan kokemattomuus näkyi. Dynamo hosui ja hukkasi heittopaikat heikkoihin ratkaisuihin. Ohiheittojen ohella pallot päätyivät turkulaisten puolustukseen, josta pelaajat avasivat nopeita vastaiskuja murskaavalla onnistumisprosentilla.

Åbo repi kymmenessä minuutissa yhdeksän maalin johdon. Vaikka Dynamo aikalisän jälkeen pääsi vähitellen Osmo Tuomen johdolla peliin mukaan, oli takamatka liian pitkä kurottavaksi.

Toisella jaksolla maaliero kaventui jo viiteen. Vain kahta kenttäpelaajaa kierrättänyt Dynamo väsyi, eikä hyvästä kiristään huolimatta pystynyt kunnolla haastamaan.

– Valmistautuminen meni meillä ehkä vähän pieleen. Oltiin liian aikaisin pelipaikalla ja liian kauan kentällä ennen peliä. Se meni odotteluksi ja lataus hävisi, joukkueen runkopelaajiin kuuluva Ville Viljanen arveli.

– Lisäksi pelin jälkeen kuultiin, että turkulaiset olivat tutkineet taktiikkamme tarkkaan ja lähtivät ottelu alkuun kaikki tai ei mitään -taktiikalla, kovalla vauhdilla ja riskillä hakemaan etumatkaa. Siinä he onnistuivat. Siitä toki pitää olla tyytyväinen, että pelattiin me sentään 45 minuuttia hyvää käsipalloa ja oltiin samalla tasolla vastustajan kanssa. Yhdeksän maalin takamatka vain on tällä tasolla liikaa, Viljanen harmitteli.

Joukkueen kokeneimpaan kaartiin kuuluva Viljanen uskoo, että joukkue silti on edelleen yllätysvalmis. Avauskierroksella HC West menetti toisen pisteen Dynamolle.

– Keräämme nyt kokemusta ja takaiskuja väistämättä tulee. Avauspelissä oli kahdeksan SM-liigan ensikertalaista, nyt enää yksi. Lähdemme silti haastamaan kaikkia joukkueita. Osmo (Tuomi) on esimerkki hyvästä asenteesta ja siitä, miten peli kulkee, kun siitä nauttii, Viljanen totesi.

Osmo Tuomi oli joukkueensa paras maalintekijä peräti 11 osumallaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic