Uutiset

Riihimäen Dynamolle selkäsauna turkulaisilta

Käsipalloliigan jumbo Dynamo ei saanut konettaan käyntiin lauantaina kotikentällään Riihimäellä, vaikka vastassa oli turkulainen Åbo IFK. Ennakkokaavailuissa heikoksi joukkueeksi arvioitu Turku oli yksi Dynamon päävastustajista.

Itsenäisyyspäivän kohtaamisessa kotijoukkue Dynamo oli pelissä mukana vain avausjakson ajan. Toinen puolituntinen oli katastrofaalisen huono ja Dynamo hävisi 28–38 (15–17). Voitolla ÅIFK nousi sarjataulukossa hieman yllättäen jo peräti viidenneksi.

Dynamo pelasi ottelun alun vahvasti ja jopa johti peliä pariin otteeseen. Riihimäkeläislähtöinen Arttu Tamminen rokotti kuitenkin tasatilanteessa kaksi maalia ja Christoffer Nyström maalin turkulaisten tiliin, joten ÅIFK karkasi jakson puolivälissä kolmen maalin johtoon.

Dynamon Ville Viljanen kavensi juuri ennen taukoa rangaistusheitosta eron kahteen maaliin. Minuutti ennen kavennusta Dynamo menetti yhden tärkeistä pelimiehistä, kun Elias Alander sai kolmannen jäähynsä ja punaisen kortin.

Toinen puolituntinen alkoi riihimäkeläisten umpisurkealla pelillä. ÅIFK teki runsaaseen neljään minuuttiin neljä maalia dynamolaisten heitellessä pallot seinille. Syöttöpelikään ei sujunut.

Puolustuksessa Dynamo sai lähes joka toisesta turkulaishyökkäyksestä jäähyn. Kuusi kaksiminuuttista sotki täysin pelin. Dynamolla on melko vähän pelaajavaihtoehtoja erityisesti laidoille, joten Osmo Tuomi pelasi vuoroin vasenta ja vuoroin oikeaa laitaa.

Yhtään asiaa ei helpottanut sekään, että ÅIFK sai koettaa viisi kertaa rangaistusheittoviivalta maalintekoa. Kun kaikki niistä päätyivät maaliin joko suoraan, tai paluupallosta, vietiin Dynamoa armotta kohti tappiota. Edes puoliajan pari hyvää jaksoa hyökkäyspelissä ei suurta lohtua tarjonnut.

Eniten Dynamo kärsi hyökkäyspelissään siitä, ettei se saanut palloa toimitettua keskushyökkääjälle. Turkulaisten puolustusmuuriin pelitilaa yrittäneet Olli Kuparinen ja Ville Lindèn jäivät toistuvasti pimentoon. Dynamon parhaimmistoon lukeutuva Valtteri Viljanen teki takamiehen tontilla hyvin pelitilaa, mutta heitot menivät usein ohi maalin. (HäSa)

Asiasanat