Uutiset

Riihimäen kansalaisopistossa kurssimaksut nousevat viidenneksellä

Riihimäen kansalaisopisto nostaa kurssimaksujaan kautta linjan noin 20 prosentilla. Joissakin kursseissa nousua on voinut olla jopa 30 prosenttia. Paineet maksujen korotukseen ovat melkoiset, sillä kaupungilta heruu apuja vain niukalti.

Opiston rehtorin Usko Saranevan mukaan hallinnolliset kulut on jo nyt puristettu minimiin. Kurssimaksut menevät lähinnä opettajien palkkoihin.

-Todella tiukoilla ollaan. Tässä alkaa usko jo loppua, vaikka nimeni Usko onkin, toteaa Saraneva.

Opiston rehtorin mukaan helpotusta opistojen ahdinkoon voisi tuoda se, että vapaa sivistystyö siirrettäisiin kokonaan pois kuntien vastuulta. Hänen mukaansa pitäisi tutkia vakavasti, olisiko mahdollista perustaa jokin muu organisaatio, joka pitäisi yllä opistotoimintaa.

-Kuntatalouden ahdinko näkyy suoraan opistojen hinnoittelussa, sillä kuntien prioriteetti on aivan jossain muualla kuin vapaan sivistystyön asioiden pohdinnassa.

-Silloin myös meidän on mahdotonta kehittyä, sanoo Saraneva.

Alkavana syksynä päästään Riihimäellä tutustumaan monenlaiseen uuteen harrastukseen. Tarjolla on niin hitiksi noussutta zumbaa kuin intialaista eksotiikkaa tihkuvaa bollywood-tanssia.

Feldenkraisista, eli kokonaisvaltaisesta, kehollisesta oppimismenetelmästä kiinnostuneille alkaa kaksi ryhmää. Uusia musiikkikursseja ovat ainakin kansalaisopiston sekakuoro ja kaksi oopperakurssia.

Taide- ja taitoaineiden puolella alkaa digivalokuvaajien kuvankäsittelykurssi. Tietotekniikkapuolella sen sijaan pääsee tutustumaan internetiin ja sähköpostiin tai exceliin ja powerpointiin.

Opetusta on entiseen tapaan myös senioreille ja kehitysvammaisille. Kokopäiväiset opiskelijat ja työttömät saavat kursseista alennusta. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic