fbpx
Uutiset

Riihimäen käsipalloareena saamassa jättiavustuksen

Riihimäen Cocksin omistajan Riiaitio Oy:n kaavailema uusi palloiluhalli saa suuren avustuksen valtiolta, mikäli opetus- ja kulttuuriministeriö hyväksyy Valtion liikuntaneuvoston esityksen tukien jakamisesta. Valtion liikuntaneuvostoon kuuluvan kansanedustaja Timo Heinosen (kok.) mukaan neuvosto esittää hallille maksimisuurta 750 000 euron valtion avustusta vuodelle 2016.

Kyse on lisämäärärahasta, joka otetaan tänä vuonna Veikkauksen jakamattomista voittovaroista.

– Avustusesityksessämme on mukana kaikkiaan kuusi hanketta, joiden yhteenlasketut kustannusarviot ovat 35 737 250 euroa ja esitetyt avustukset yhteensä 2 859 000 euroa. Mukana tässä kokonaisuudessa on Riihimäen uusi käsipalloareena eli Riiaitio oyn Riihimäen palloiluareena, Heinonen kertoo kotisivuillaan.

– Hallin koko mahdollistaa myös kansainvälisten otteluiden pelaamisen, ja näin suomenmestari Riihimäen Cockskin voisi pelata kansainvälisiä pelejään kotikaupungissaan.

Uutta hallia on kaavailtu Riihimäelle viime vuoden talvesta lähtien, jolloin Riiaitio ja Riihimäen kaupunki sopivat areenan tontista Peltosaaren urheilukeskuksessa. Nykyinen Cocksin kotihalli on kansainvälisiin peleihin reilun metrin liian lyhyt.

Cocksin oma käsipalloareena tulee täyttämään kansainväliset kriteerit. Kapasiteetti tulee olemaan noin 1500. Aamupostin mukaan molemmille pitkille sivuille on suunniteltu liikuteltavia 700 hengen katsomoita ja toiseen päätyyn vielä kiinteää sadan hengen katsomoa.

Valtion liikuntaneuvosto esittää lisätukia myös Turun Samppalinnan maauimalan perusparannukseen, Mikkeli Areenan palloilu- ja yleisurheiluhallille, Oulun Jäälin urheilualueen pallo- ja yleisurheilukentälle, Lapin Urheiluopiston uuteen majoitusrakennukseen sekä Savonlinnan harjoitusjäähallille.

Asiasanat

Menot