fbpx
Uutiset

Riihimäen linja-autoasema Suojele minua! -sarjan päätösjaksossa

Yle Teeman Suojele minua! -sarjan päätösjaksossa sunnuntaina 18. joulukuuta kello 21.25 käydään paikan päällä katsomassa, mitä on tapahtunut sarjassa esitellyille rakennuksille.

Riihimäen linja-autoaseman lisäksi näitä ovat Joensuun Jokela, Martinniemen saha, Oulun rautatieaseman seutu, Raahen Bio Huvimylly ja Kalervo Palsan Getsemane sekä kotimökki Kittilässä.

Ohjelman juontavat muusikko Samuli Putro, toimittaja Minna Joenniemi, muusikko Jarkko Martikainen ja arkkitehti Tuomas Toivonen.

– Mitä ohjelmaan ehdotetut paikat kertovat rakennussuojelun tilasta ja yhteiskuntamme arvoista? Olen toistuvasti päätynyt siihen summaukseen, että tärkeintä eivät ole rakennukset itsessään vaan se, mistä ne kertovat ja mille ne ovat metaforia. Siksi on surullista, jos ne eivät säily, kiteyttää Riihimäellä asuva Martikainen.

Suojele minua! -ohjelma pyysi suomalaisia kertomaan, mikä paikka tai rakennus olisi suojelemisen arvoinen. Vastauksia tuli yhteensä 600. Ohjelmaan valikoitui 30 erilaista kohdetta. Tarkempia tietoja ohjelmasarjan suojelukohteista ja niiden tilanteesta löytyy Yle Teeman nettisivuilta. (HäSa)

Menot