Uutiset

Riihimäen onki-illat suosittuja

Riihimäen kaupungin katu- ja puistoyksikön yhteistyössä Riihimäen Urheilukalastajien kanssa tänä kesänä organisoimat onki-illat ovat olleet menestys.

Keskiviikko-iltana Juppalan lammelle ilmestyi viitisenkymmentä onkijaa, useat perheitä lapsineen.

-Väkimäärä täällä yllätti minut perusteellisesti, kun ilmakin näytti niin pahalta, kalastajayhdistyksen varapuheenjohtaja Jaakko Ruponen nyökyttelee.

Hän kiittelee kaupunkia ja idean isää, kaupunginpuutarhuri Tero Westerlundia tavoitteesta elvyttää kalastusperinnettä ja toivoo 180-jäseniseen kalastusyhdistykseensä lisää nuoria jäseniä.

– Haluamme tuoda esiin, että onkimista voi harjoittaa myös mukamas vähävetisessä Riihimäen kaupungissa, toteaa Westerlund ja laskeskelee kaupungissa olevan kaikkiaan noin kymmenkunta lampea sekä muutamia isompia järviä.

-Lisäksi haluamme selvittää, mitä kaloja puistolammista löytyy, hän jatkaa.

Kesän viimeinen onginta on keskiviikkona 24. elokuuta kello 17-19 Metsäkorven Alalammella Lempivaaran vieressä. Päivä on myös valtakunnallinen kalastuspäivä.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestöllä SVK:lla on käynnissä Lapsesta kalaan -hanke, joka kannustaa perheen pienimpiäkin kalastamaan.

Sama tavoite on myös lapsensa Tuulian, 7, ja Tomin, 10, kalaan Juppalaan tuoneella Niina Lukkarisella, joka on aikoinaan harrastanut tosimielessä urheilukalastusta.

-Yritän saada lapsetkin innostumaan kalastamisesta, jotta päästäisiin yhdessä osallistumaan kisoihin.

-Onhan tää sitten ihan kivaa, kun kalaa tulee, toteaa vieressä kalastava Tomi-poika. (HäSa).