Uutiset

Riihimäen ratamestari järjesti totopommin

Riihimäen raviradan ratamestari Kai Kulhoranta kannusti sunnuntaina ravatuissa yritysraveissa Carolus Riden yllätysvoittoon lämminveristen päälähdössä.

Carolus Riden voittajakerroin oli 73,73 ja V4-pelissä se oli lähdön vähiten pelattu hevonen. Sitä oli rastittu vain 0,7 %. V4-kerroin nousi Carolus Riden voiton myötä lähes 70 000:een.

Hausjärveläisen Jani Malisen valmentama ja omistama kahdeksanvuotias ruuna oli edellisen kerran voittanut elokuussa 2008. Tällä kertaa Kulhoranta tarjosi Carolus Ridelle suojaisan juoksun neljännessä parissa sisällä. Loppusuoraa ruuna kiri parhaiten ja ohitti viime metreillä johtaneen Daily Expressin. Voittotulos oli 16,8a/2100m.

-Omistaja/valmentaja on tehnyt tämän kanssa hyvää työtä ja se on syttynyt uudestaan. Voiton avaimena oli muiden huono tuuri ja se, että saimme hyvän juoksun, Kulhoranta totesi.


Måxi vei nuorten sarjan

Ravipäivän suurimmat palkinnot maksettiin Hippoksen nuorten sarjassa suomenhevosille. Lähtöä hallitsi alusta loppuun Peter Lindroosin ohjastama Måxi. Lahjakkaan oloinen siporilainen vei 2000 euron ykkösrahat Mika Mäkelän talliin Vihtiin ajalla 31,6/2100m. Måxin perässä juossut Nopsan Vauhti yritti lopussa haastaa Måxia, mutta ohi ei ollut mitään asiaa.

-Hevonen tuli maaliin omalla painollaan. Voitto oli helppo eikä se ollut matkan aikana missään vaiheessa uhattuna, Peter Lindroos vakuutti.

Lämminveristen kakkossarjan voitti Anssi Nurmisen ohjastama Like A Star ajalla 18,4a/2600m. V4-pelin suursuosikki Kansas Neva jäi laukassaan noin 60 metriä, mutta puristi siitä huolimatta toiseksi.

Lämminveristen kolmossarjan vei Sami Sandbergin ohjastama uusi tanskantuonti Oh My Bee ajalla 18,0a/2100m. Toisen startin Suomessa juossut viisivuotias tamma voitti johtopaikalta varmoin ottein.


Pilssi voitti kotiyleisön edessä

Kuninkuusravien yhteydessä suomenhevosten Montén SM-finaalin voittanut Pilssi jatkoi voittamattomana Montéssa. Janakkalalaisen Viljo Lindemanin omistama ja valmentama tamman voittoaika Riihimäellä oli 29,5m/2100m.

Virpi Kuossari ajoi Pilssin nopeasti johtopaikalle ja siitä tamma vastasi rehdin juoksun tehneelle Lavinialle ja Himpun Humulle varmasti maaliin saakka. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic