fbpx
Uutiset

Riihimäen ravikausi …päättyi A.T. Vekkulin …tahdissa

Essi Vertasen ohjastama A.T. Vekkuli voitti suomenhevosten kovimman lähdön Riihimäen ravikauden päätösraveissa.

Jonsker pääsi takarivin lähtöpaikasta huolimatta kärkeen ja A.T. Vekkuli jäi kuolemanpaikalle. Essi Vertanen ajoi kolmannen parin kohdalla ja Lötens Blixt nousi takasuoralla johtavan takaa toiselle A.T. Vekkulin eteen. Loppukaarteen A.T. Vekkuli kiersi kolmatta ja puristi voittoon Jonskerin ja Lötens Blixtin. Voittoaika oli hyvä 26,6a/2100m.

– En ollut huolissani, vaikka jäimme johtavan rinnalle, tämä on siitä jaksanut kyllä mennä. Aika hyvin A.T. Vekkuli tuli lopussa eikä minun tarvinnut sitä käskeä, Vertanen kertoi.

Essi Vertasen, 16, ura raviohjastajana on käynnistynyt vauhdikkaasti. A.T. Vekkulin voitto oli hänen kolmas ohjastustehtävänsä ja voitto uran toinen.

– En osannut kuvitellakaan tällaista. Ajattelin, että olisi hyvä, jos sitä jostain joskus rahaa saisi, Vertanen iloitsi.

Moilanen ohjasti …neljä voittoa

Lämminveristen kovin lähtö oli hyvätasoinen. Takamatkalta starttasi suosikkina keväällä useita kultadivisioonan lähtöjä voittanut Daniel Palema.

Ravipäivän menestysohjastaja Ari Moilanen nappasi lähdöstä johtapaikan Natari Streamlinella. Moilanen piti vauhdin tasaisen reippaana, eikä ohittajia lopussa löytynyt. Marco Hautakosken valmennettavan voittoaika kotiradalla oli 16,5/2100m.

Takamatkan kovista nimistä Rydens Cremona kiri toiseksi ohi johtavan takaa kolmanneksi seuranneen Callela Brisbanen. Daniel Palema jäi Callela Brisbanen taakse pussiin.

– Hevonen lähti hyvin ja ajattelin, että koitetaan johdosta ajaa, kun keulapaikka saatiin helposti. Pyrin pitämään koko ajan reipasta tahtia ja viimeinen kierros täyttä. Hyvin kävi tänään. Tuntui, etteivät muut loppusuoralla kupeelle pääse, sanoi raveissa neljä voittoa ja kaksi kakkossijaa ohjastanut Ari Moilanen.

Illan suurimmat rahat jaettiin lämminveristen nuorten sarjassa. 2000 euron ykköspalkinnon nappasi Toni Muhosen ohjastama Leemark’s August. Kolmevuotias ruuna veti joukkoa lähd��stä maaliin ja voittoaika oli 17,7/2100m. Loppusuoralla johtavan takana juossut Ari Moilasen Race On Dora haastoi Leemark’s Augustin, mutta ohi ei ollut asiaa. (HäSa)

Asiasanat

Menot