fbpx
Uutiset

Riihimäen raviradan …kesäkausi vauhtiin

Riihimäellä juostaan kauden ensimmäiset kesäravit maanantai-iltana kello 18.30. Ravien yksi avainhevosista on Toto4-päätöskohteen Siron Veijari, joka on pilannut tänä vuonna kaikki juoksunsa laukkoihin. Hevonen joutui hylkäysten takia hakemaan vauhtia koelähdöstä, jossa se meni koko matkan ravia.

– Harmittaa kyllä, sillä Siron Veijari on tosi hyvässä kunnossa. Sillä on vauhtia ja voimaa, ja kaiken pitäisi olla kunnossa. Luottavaisena lähdetään ajamaan, ohjastaja-valmentaja Jari Nylund sanoo.

Siron Veijari on osoittanut useasti, että ravin maittaessa sille ei löydy montaa kukistajaa. Valmentajan mukaan hevosta on yritetty saada rauhoittumaan, ja ainakin viime tiistain harjoitusraveissa ruuna meni asiallisesti.

– Jos päästään ensimmäiseen kurviin asti ravilla, sen jälkeen voi olla huoletta. Sitten tullaan vauhdilla ulkoratoja, sillä tällä ei parane ajaa sisäradalle.

Toto4-pelaajien kannalta Siron Veijari on hankala kohde. Kyvyiltään kotiradan ruuna on Riihimäen lähtöön kenties ylivoimainen, mutta oikealla askellajilla pysymisestä ei ole takeita.

– Autolähtö ja takarivi sopivat paremmin kuin volttilähtö. Siron Veijari on tietenkin riski pelattava. Se todennäköisesti joko laukkaa tai voittaa, valmentaja arvelee.

Siron Veijari noussee lähtönsä suosikiksi, mutta laukan tullessa yllättäjillekin aukeaa mahdollisuus. Siron Veijarin askellajin lisäksi T4-kohteiden kuumia kysymyksiä ovat, millaisiin juoksuasemiin taistelukaksikko Transformer ja Fiery Sid pääsee, ja osoittautuuko takarivi esteeksi Prototype Pellinille.

Kesäraveissa tavoitellaan suvipottia, jossa yhdellä oikealla Toto4-rivillä voittaa 25 000 euroa ylimääräistä.

Riihimäellä on panostettu tänä vuonna kaviouran kunnossapitoon myös ravipäivien ulkopuolella. Ohjastajien käyttöön on myös kunnostettu kunnon pukutilat. Yleisö pääsee tuttuun tapaan seuraamaan kiihkeitä loppusuoran kamppailuja katsomosta, joka sijaitsee aivan radassa kiinni.

Avausraveissa palkitaan viime vuonna menestyneitä raviseuran jäsenten hevosia. Kausalassa uransa voittoon päättänyt veteraaniruuna Nitro Kemp esittäytyy vielä kerran kotiradan yleisölle.

Kattavat vihjeet ja tallikommentit avausraveihin julkaistaan lauantaina raviradan nettisivuilla. (HäSa)

Asiasanat

Menot