fbpx
Uutiset

Riihimäen työntekijäjoukko kasvaa yli kymmenellä

Tiukka taloustilanne ei pyyhkäise koko virkapakettia nollille Riihimäellä. Jos kaupunginvaltuusto hyväksyy suunnitelmat, perustetaan ensi vuonna 12 uutta tointa. Toisaalta sama paketti lopettaa kymmenen siivoojan tointa ja museojohtajan viran.

Kaupunginhallitus nipisti virkapaketista pedagogisen suunnittelijan viran Eija Aittolan (kok.) esityksestä. Esitys voitti äänestyksen äänin 5-4.

Eija Aittola sai yksimielisen tuen esittäessään kuljetussuunnittelijan tointa perustettavaksi vain, jos rahoitusta saadaan myös Hausjärveltä ja Lopelta.

Virkapaketti lisää kaupungin vuotuisia palkkamenoja lähes 380 000 euroa.

Siivoojien toimet ovat olleet jo pitkään täyttämättä ja lakkautetaan turhina. Taidemuseon museojohtajan virka lakkautetaan Timo Simanaisen siirryttyä Lahteen, jonka jälkeen kaupunginmuseo ja taidemuseo yhdistettiin hallinnollisesti. Molempia johtaa yhteinen johtava intendentti.

Kaupunginhallituksessa kaupunginjohtajan virkapaketti laihtui kahden toimen verran. Ympäristölautakunnan toimistosihteerin tehtävien hoito jatkuu edelleen ilman vakituista tointa. Toinen supistus kohdistui kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toiveisiin. Nuorisotyön seutukoordinaattorin toimi ei toteudu.

Ensi vuonna on tarkoitus perustaa heti vuoden alusta lähtien perusturvalautakuntaan kaikkiaan viisi uutta hoitajan tointa, joista kaksi Riihikotiin, kaksi vammaispalveluun ja yksi koti- ja vanhuspalvelun vakituiseksi varahoitajaksi.

Lisäksi perusturva saa yhden sosiaaliohjaajan lastensuojelutyöhön sekä etuuskäsittelijän viran Työvoiman palvelukeskukseen syyskuun alusta lähtien.

Kouluille saadaan erityisopettaja ja psykiatrinen sairaanhoitaja yläkoulun kuntouttavaan luokkaan. Lisäksi hallinto kasvaa henkilöstöhallintosihteerin toimella.

Tekninen lautakunta saa heti vuoden vaihteesta paikkatietokäsittelijän toimen. (HäSa)

Menot