Uutiset

Riihimäen Uimaseura kauhoi SM-mitaleita

Riihimäen Uimaseuran nuoret uimarit onnistuivat mainiosti nuorten Suomen mestaruuskisoissa Turussa. Saaliina oli seitsemän SM-mitalia: kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja kolme pronssia sekä viisi pistesijaa. Mitalisaalis oli seuran historian paras NSM-altaisssa. Mitalitaulukossa riskulaiset ylsivät neljänneksi ja seurapisteissä kolmanneksi. RiUS:n edelle kiilasivat vain Suomen suurin uimaseura Cetus Espoosta ja Raision Uimaseura.

– Tuomas Tiainen, Hannes Väre, Niko Mäkelä, Eveliina Pihkamäki ja Mikael Laakso onnistuivat suorituksissaan erinomaisesti, myhäilee tyytyväinen RiUS:n päävalmentaja Jouni Laakso.

– Hieman tietenkin harmitti Eveliinan sairastelu juuri kisan alla, sillä hän on todella hyvässä kunnossa ja eväitä olisi terveenä ollut nopeampiin startteihin. Sunnuntaipäivän uinneista Hanneksen aamun 400 metrin sekauinti oli onnistunut, sekä Nikon illan 100 metrin perhonen oli huikea. Tästä on hyvä lähteä tämän viisikon kanssa kohti ensi viikonloppuna uitavaa Suomi–Viro-maaottelua, suunnittelee Laakso

Vuonna 1996 syntynyt Tuomas Tiainen veteli kultaa 200 metrin rintauinnissa ja hopealle 100 metrin rintauinnissa.

Hannes Väre (1997) on puolestaan nuorten Suomen mestari 400 metrin sekauinnissa ja pronssimitalisti 100 metrin selkäuinnissa ja 200 metrin vapaauinnissa. Samaan aikaan Turussa uiduissa aikuisten SM-kisoissa Väre sijoittui viidenneksi 400 metrin sekauinnissa ja 100 metrin vapaauinnissa.

Niko Mäkelä (1998) kauhoi hopeamitalistiksi 100 metrin perhosuinnissa. Hän oli lisäksi kuudes saman matkan aikuisten SM-kisoissa. Myös 200 metrin sekauinnissa Mäkelä sijoittui kuudenneksi.

Eveliina Pihkamäki (1998) nappasi pronssimitalin 400 metrin sekauinnissa ja oli neljäs 800 metrin vapaauinnissa, viides 100 metrin vapaauinnissa ja viides 200 metrin vapaauinnissa. Aikuisten SM-kisoissa pihkamäki oli kuudes 200 metrin vapaauinnissa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic