Uutiset

Riihimäen Urheilusukeltajista sinettiseura

Kanta-Hämeessä ja pohjoisella Uudellamaalla toimiva RiihimäenUrheilusukeltajat on arvioitu valtakunnalliset laatukriteerit täyttäväksi urheilun sinettiseuraksi.

Sukellukseen ja erityisesti nuorten vesiliikuntaan erikoistunut seura juhlii saavutusta ensi lauantaina, jolloin seura järjestää jäsenilleen ja yhteistyökumppaneilleen tarkoitetun ohjelmallisen Sinettihulabaloo-tapahtuman Riihimäen uimahallissa. 

1990-luvulla kehitetty sinettiseurajärjestelmä on valtakunnallisen urheilu- ja liikuntaorganisaatio Valon ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli ja laatumerkki, joka rakentuu lapsen ja nuoren parhaan edistämiselle. 

– Vaikka eri lajien sinettiseuroja on valtakunnallisesti peräti 640, on sukellusseuroja mukana vain 11. Niinpä tähän joukkoon mukaan pääseminen on seurallemme sitäkin arvokkaampaa, kiteyttää Riihimäen Urheilusukeltajien puheenjohtaja Teemu Virtanen.

Elokuussa tehdyssä sinettiarvioinnissa käytiin yksityiskohtaisesti läpi seuran toiminnan kaikki osa-alueet. Virtasen mukaan arvioitsijat antoivat RiUSukille erityiskiitosta seuran hiljattain muutetuista säännöistä, jotka mahdollistavat myös alaikäisten entistä laajemman osallistumisen seuran päätöksentekoon.

– Kaiken kaikkiaan arvioitsijat totesivat, että toimintamme on uudeksi sinettiseuraksi suorastaan poikkeuksellisen laadukasta, lisää sinettiseurahankkeessa tiiviisti mukana ollut seuran nuorisovastaava Riku Kiviluoto.

Riihimäen Urheilusukeltajiin kuuluu noin 230 jäsentä, joista noin puolet on mukana seuran nuorisotoiminnassa lasten ja nuorten ryhmien osallistujina tai junioritoiminnan ohjaajina. RiUSuk on valittu Sukeltajaliiton Vuoden seuraksi vuosina 2009 ja 2014.

Asiasanat

Päivän lehti

24.2.2020