Uutiset

Riihimäkeläinen Susanna Kuusela F1-auton rattiin Ranskassa

Eipä tiennyt riihimäkeläinen Susanna Kuusela mihin vielä joutuu, kun hän osallistui kesällä internetissä järjestettyyn kilpailuun.

Onni suosi arvonnassa, joten hän lähtee viiden muun voittajan kanssa 12. lokakuuta Ranskaan ajamaan Magny Coursin radalle Formula 1 -autoa. Opastusta ja ajokoulutusta antaa tuore GP2-mestari Nico Rosberg – kauden 1982 F1-kilpailun maailmanmestarin Keke Rosbergin poika. Nico Rosberg toimii GP2-sarjan ohella Williamsin F1-tallin testikuljettajana.

– Tämä on aivan mahtavaa! Ei tätä voi pukea sanoiksi. Odotan reissua kovasti, Kuusela hehkuttaa.

Kuuselaa ja kumppaneita, kolmea naista ja kolmea miestä, testattiin ennen palkinnon myöntämistä urheiluauton ratissa ammattilaisten opastuksella Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa. Yhtenä testaajana oli Rami ”Kimin veli” Räikkönen. Kaikki kuusi läpäisivät testit.

Kuuselaa ei jännitä

Ajopäivä on 13. lokakuuta. Ennen vaativan F1-auton rattiin pääsyä on teoriakoulutusta, ja rataan otetaan tuntumaa F3-autoilla.

– Etenemme ajokoulutuksessa maltilla ja jokaisella on mahdollisuus viedä homma läpi kaikessa rauhassa. Pelkästään modernin F1-auton nappivaihteet vaativat totuttelua, suuresta moottoritehosta puhumattakaan. Tiedän itse hyvin, kuinka mahtava kokemus F1-auton ajaminen on. On hienoa, että pystyn tarjoamaan elämyksen myös niille, jotka siitä voivat vain unelmoida, Nico Rosberg toteaa lehdistötiedotteessa.

– Ei mua jännitä. Kyllähän F1:ssä heppoja löytyy ihan eri tavalla kuin omasta Volvo S60:sta. Täytyy mun sillä ainakin kahtasataaviittäkymppiä päästä, Kuusela nauraa.

– Odotan jännittäviä kokemuksia ja uusien ihmisten tapaamista. Pääsee näkemään, millaista F1-sirkus on ja tutustumaan auton tekniikkaan, autourheilua vain televisiosta seuraava Susanna Kuusela sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020