Uutiset

Riihimäkeläiskoira voitti IPO MM -karsintakilpailun

Saksanpaimenkoira Musketeer`s Carla sai parhaat pisteet sunnuntaina Hämeenlinnassa järjestetyssä IPO MM -karsintakilpailussa. Kansalliseen käyttökoirakokeeseen osallistunut Carla oli kilpailun jälkeen tyytyväinen suoritukseensa, mutta totesi myös petrattavaa jääneen.

-Saimme ohjaajani Merja Ruutikaisen kanssa 283 pistettä 300:sta, joten iloinen täytyy olla ilman muuta. Kilpailu oli erittäin kovatasoinen, sillä jopa seitsemän koiraa päätyi lopputuloksissa viiden pisteen sisälle, sanoo Musketeer`s Carla.

Narttu on omien sanojensa mukaan palvelun- ja miellyttämisenhaluinen, eikä koskaan kyllästy treenaamiseen. Eri osa-alueita tuleekin harjoiteltua päivittäin.

Seuraava suuri ponnistus ovat elokuiset SM-kisat, minkä jälkeen on mahdollisesti alettava valmistautua suojelun MM-kisoja varten. Carla suhtautuu ajatukseen kuitenkin tyynesti, sillä hänelle harjoitukset ovat enemmänkin leikkiä kuin raakaa kilpailua.

-Olisihan se hienoa päästä edustamaan Suomea maailman huippuvalioiden keskelle. Tämänpäiväisen voiton jälkeen aion kuitenkin ensin palautua kunnolla, käydä metsälenkeillä ja olla omistajieni rapsuteltavana, toteaa Carla. (HäSa)

Päivän lehti

2.4.2020