fbpx
Uutiset

Riihimäki harkitsee rengaslukkojen käyttöä

Toistuvasti pysäköintivirhemaksuja kerääviä saatetaan tulevaisuudessa rangaista Riihimäellä suuren maailman malliin.

Kaupungin pysäköinninvalvonta harkitsee rengaslukkoja viiden pysäköintirikkeen rajan ylittäville autoilijoille.

Toistuvasti väärin pysäköiviä autoilijoita on määrällisesti vähän, mutta ahkerasti parkkisakkosaldoaan kartuttaviin autoilijoihin ei tunnu tepsivän mikään muukaan keino, kertoo pysäköinnintarkastaja Seija Korpitypäs.

-Kolme kertynyttä sakkoa on vielä järkeenkäypää, mutta sitä suurempia määriä ei voi enää selittää kiireellä tai tahattomuudella. Pahimmillaan samalla henkilöllä voi olla yli 50 pysäköintivirhemaksua, Korpitypäs taivastelee.

Tähän asti pitkäaikaisesti väärin pysäköidyille autoille on annettu siirtokehotus. Vaarallisiin paikkoihin pysäköidyt autot on saatettu hinata kaupungin varikolle.


Sakkopaikalle pysäköinti lisääntynyt

Ainakin Kuopion kaupunki on päättänyt ottaa rengaslukot käyttöön viisi virhemaksua saaneelle tai yli kaksi vuorokautta väärällä paikalla seisoneelle autolle.

Riihimäellä seurataan käyttökokemuksia muissa kaupungeissa ennen lopullista päätöstä.

-Emme vielä edes tiedä, mistä rengaslukkoja saisi hankittua, Korpitypäs kertoo.

Myöskään Hämeenlinnassa rengaslukkojen kanssa ei kiirehditä.

Tarvetta harkitaan ensi vuoden ajan, arvelee verkostonhallintapäällikkö Markku Vasama. Sakkopaikalle pysäköiminen on hieman yleistynyt kaupungin keskustassa moottoritien katetyömaan vietyä parkkipaikkoja.

-Rikkeet ja annetut pysäköintivirhemaksut ovat lisääntyneet jonkin verran, mutta tilannetta ei vielä koeta kovin ongelmalliseksi, Vasama kertoo. (HäSa)

Menot