Uutiset

Riihimäki näyttää vihreää valoa muutoskunnalle

Kaupunginvaltuustossa mallia moitittiin, mutta avattiin ovet jatkoselvityksille.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen joulukuussa esittelemä muutoskuntayhtymää ehdottava ratkaisumalli lähti Riihimäen kaupunginvaltuustosta jatkovalmisteluun.

Vaikka kaupunginvaltuustossa muutoskuntayhtymän mallia arvosteltiin äänekkäästi maanantai-iltaisessa kokouksessa, valtuusto onnistui pitkäksi venyneellä neuvottelutauolla löytämään kaikkia tyydyttävän kompromissin. Muutoskuntayhtymämallin rinnalla on selvitettävä edelleen myös muut vaihtoehdot.

Jatkovalmistelu riippuu nyt Hausjärven ja Lopen kunnanvaltuustoista. Riihimäki edellyttää kummankin kunnan mukaanlähtöä. Myös tavoitteista ja selvityksen reunaehdoista on päästävä yhteisymmärrykseen.

Hausjärven kanta ratkeaa jo tänä iltana, mikäli valtuusto ei lykkää asian käsittelyä. Riihimäellä pöydälle jättö oli lähellä, mutta esityksestä luovuttiin neuvottelutauolla.

Riihimäen terveyskeskuksen ja kolmen kunnan perusturvatoimen yhdistämisen odotetaan parantavan alueella palveluja, mutta tuovan myös kustannussäästöjä. Malli syntyi Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta tilattuna asiantuntijatyönä.(HäSa)

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic