Uutiset

Riihimäki osti arvokkaan lasikokoelman

Riihimäen kaupunki on ostanut Suomen laajimman kotimaisen vanhan lasin kokoelman Suomen lasimuseon haltuun. Helsinkiläinen arkkitehti Markku Annila myi kokoelmansa Riihimäen kaupungille 206 000 euron hinnalla.

Kauppasumma on jaettu neljälle vuodelle siten, että viimeinen neljännes suoritetaan vuonna 2010. Lasikokoelma on jo siirretty Suomen lasimuseolle, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Annilan keräämä kokoelma on mittava ja melko täydellinen katsaus 1700-luvun lopun ja 1800-luvun suomalaisen lasinvalmistuksen tuotteista. Kokoelma on hyvin merkittävä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin; siihen kuuluu yhteensä 938 numeroitua ja noin 900-1 000 numeroimatonta lasiesinettä sekä kymmenosainen lasiluettelo, joissa on yksityiskohtaiset tiedot ja piirrokset jokaisesta esineestä.

Lasimuseon Ystävät -yhdistyksen entinen puheenjohtaja Annila teki toissa vuonna aloitteen Riihimäen kaupungille, että kokoelma hankittaisiin Suomen lasimuseolle. Hän halusi, että lasit päätyvät nimenomaan Suomen lasimuseoon eivätkä muualle. (STT)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic