Uutiset

Riihimäki-ralli avaa F-cupin

Riihimäen Urheiluautoilijoiden legendaarinen, nyt jo järjestysnumeroa 39 kantava Riihimäki-ralli avaa huippusuositun F-cupin 18. tammikuuta.

RiiUA:n aktiivit huilasivat yhden talven SM-osakilpailuna ajetun Riihimäki-rallin jälkeen, mutta nyt kokenut kisanteko-organisaatio on taas tositoimissa isännöidessään seitsemän erikoiskokeen talvirallia.

Riihimäki-ralli kaasuteltiin edellisen kerran F-cupin avauskilpailuna tammikuussa 2010. Silloin kilpailu sai mainetta Riihimäen raviradalla ajetun yleisöerikoiskokeen hyppyristä. Samassa paikassa ja samalla formaatilla ajettiin myös tammikuun 2011 Histroic Rally Trophyn avauskilpailussa ja parin vuoden takaisessa SM-rallissa.

Edellisten Riihimäki-rallien tapaan myös tulevassa arvorallissa ajetaan Riihimäen raviradalla, missä yleisöllä on hyvät puitteet seurata kilpailua. Erikoiskoe 3:lla ei ole varaa körötellä, sillä ravirata on Riihimäki-rallin Power Stage, jolla jaetaan ylimääräisiä arvokilpailupisteitä.

Suomen suosituimmassa rallisarjassa kilpaillaan cup-mestaruudesta neljässä kategoriassa. Yleisen luokan sekä A- ja B-juniorien lisäksi mukana ovat seniorikuljettajat. Tänä vuonna sarjaan oli ilmoittautunut yli 70 senioria. Luokkaan pääsevät ennen 1970-lukua syntyneet kuljettajat. (HäSa)

Asiasanat