fbpx
Uutiset

Riihimäki ryhtyy jakamaan koirankakkaroskistarroja

Riihimäen kaupunki liittyy niiden kaupunkien joukkoon, jotka ovat ottaneet jakaakseen pientaloasukkaiden roskapönttöihin liimattavia koirankakkaroskistarroja.

Pientaloasukkaat voivat halutessaan hankkia tarran ja liimata sen roska-astiansa kylkeen. Tarra on viesti ohi kulkeville koiranomistajille siitä, että roskikseen saa pudottaa käytetyn ja solmitun koirankakkapussin.

Riihimäen tekninen lautakunta päätti viime kokouksessaan, että kaupungin katu- ja puistoyksikkö tilaa jaettavakseen 300 tarraa. Hämeenlinnassa asia ei tiettävästi ole ollut esillä, mutta muun muassa Lahdessa ja Tampereella keskitetty jakelu kaupungin infopisteistä ja esimerkiksi kirjastoista on jo toteutettu.

Koirankakkaroskis.fi:n idean tarkoituksena on vähentää koirien jätöksistä pientaloasujille aiheutuvaa harmia ja kannustaa koirien lenkittäjiä keräämään koiriensa läjät pussiin.

Maksuttoman tarran voi tilata nettisivuston kautta kuka tahansa. Sivustolla ylläpidettävän kartan mukaan Hämeenlinnan kantakaupungin alueella on ainakin joitakin koirankakkaroskiksiksi vapaaehtoisesti merkattuja roskapönttöjä. Riihimäen kartalta vastaavia merkintöjä löytyy parikymmentä.

Tarroitettuja roskiksia voi kuitenkin olla enemmän, sillä tarran tilaaminen ei edellytä kartalle merkitsemistä. (HäSa)

Menot