Uutiset

Riikka Noronen juhlatuulella kotikaukalossaan

HPK:n naisten jääkiekkojoukkueen kapteeni Riikka Noronen, 33, saavutti viikonvaihteessa melkoisen virstanpylvään urheilijan urallaan. Lauantain Rauman ottelussa Lukkoa vastaan Noronen sai täyteen 500 SM-sarjaottelua. Norosta juhlittiin kuitenkin vasta sunnuntaina Kerhon kotiottelussa Kuortanetta vastaan.

Noronen sai ennen ottelun alkua kukkapuskan Kerhon managerilta Jorma Hassiselta, mutta varsinaisen yllätyksen olivat järjestäneet Norosen työpaikan Jaarlin päiväkodin lapset vanhempineen. ”Hyvä Riikka” -huudot raikuivat Metritiski-areenassa ja herkkä hetki huipentui lasten lauluesitykseen.

– Kyllä se tuli minulle ihan täytenä yllätyksenä ja ihan herkisti. Lasten esitykset ovat aina niin kivoja, Noronen sanoi ottelun jälkeen.

Norosella oli hymy herkässä sunnuntaina, vaikka HPK hävisikin Kuortaneelle maalein 6–2 (2–1, 2–1, 2–0). SM-sarjan ensimmäisenä pelaajana 500 ottelun rajapyykin saavuttanut hyökkääjä malttoi ynnäillä otteluitaan tosissaan vasta viime kauden lopussa.

– Meillä viime kaudella pelannut Merja Halmetoja sanoi, että nyt niitä otteluita alkaa olla kasassa noin 490 ja vasta tuolloin hieman pohdin asiaa. Pienestä saakka olen tahkonnut kaukaloissa ja siitä on tullut jo elämäntapa. Paljon on hyviä muistoja varsikin mestaruuskausilta, mutta tärkeimpiä ovat ystävät, joita olen saanut paljon kiekkopiireistä. Myös läheisten tuki on ollut tärkeää, sillä yksin en olisi jaksanut näin pitkään, Noronen myöntää.

Noronen on jo pohtinut myös uransa lopettamista. Se saattaa olla edessä jo tämän kauden jälkeen.

– Kroppa alkaa olla jo aika kovilla. Nuoremmat menevät niin kovaa, hän nauraa.

Pelaaja numero kaksi on pysynyt hyvin SM-sarjan vauhdissa mukana. Parhaina kausinaan Noronen oli mailataituri vailla vertaa.

– Nykyään kiekon pitää liikkua jo todella lujaa. Urani alussa naisten kaukaloissa oli enemmän hyviä yksilöitä, mutta tänä päivänä korostuu jo hyvä viisikkopelaaminen, Noronen vertailee.

Noronen pelaa HPK:ssa jo yhdeksättä kauttaan. Kerhossa hän on viihtynyt hyvin.

– Tykkään työstänikin erittäin paljon. Aina olen pystynyt hyvin sovittelemaan työasiat ja pelitouhut.

HPK on aloittanut kauden vaihtelevasti. Lauantaina peli kulki hyvin Lukon vieraana Raumalla, mutta sunnuntaina Kuortaneen vauhdikas joukkue karkasi Kerholta.

– Tämänpäiväinen peli oli meiltä huono esitys. Meidän on saatava peliämme paljon tasaisemmaksi.

– Joukkueemme on nuorentunut kovasti ja ihan selvästi huomaa, että kaukalossa on paljon kokemattomia tyttöjä. Pikkuhiljaa kuitenkin pyrimme kehittämään peliämme, Noronen sanoo.

Kerhon kippari kartutti pistetiliään sunnuntaina yhdellä pinnalla. Hän oli toinen syöttäjä Anniina Kaitalan 1–0-osumassa, johon toisen syöttöpisteen sai Essi Määttä.

Määttä teki myös Kerhon toisen maalin (2–2-tasoitus). Tämän osuman syötti puolestaan Noora Jaakkola.

HPK:n maalissa pelannut Mila Houni torjui 33 kertaa. Samaan määrän ylsi Kuortaneen veskari Tiia Pajarinen.

Kerhoa ei voi syyttää yrityksen puutteesta sunnuntain pelissä. Maalipaikkojakin joukkueella oli lukuisia.

Joukkueen päävalmentaja Marko Rahikainen kaipaa suojateiltaan nyt enemmän onnistumisia.

– Maalintekotehot olivat nyt nollissa. Lauantaina ylsimme vielä ihan hyvään esitykseen, mutta tänään emme. Toisaalta vastassa oli kyllä ihan eritasoinen joukkuekin, Rahikainen myönsi.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa vasta maajoukkuetauon jälkeen lokakuun 15. päivänä. Tuolloin Metritiski-areenaan saapuu Oulun Kärpät. Ottelu alkaa tällä kertaa vasta kello 15. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

24.2.2020