Uutiset

Riikka Noronen nousi ottelutilaston kärkeen

 

HPK:n hyökkääjästä Riikka Norosesta tuli keskiviikkona eniten naisten SM-tason runkosarjaotteluita pelannut pelaaja. Kamppailu Salo HT:tä vastaan oli Noroselle jo uran 409., ja lisää matseja on luvassa.
 
– Nyt tuntuu siltä, että intoa riittää ja ainakin yksi kausi vielä pelataan. Kun on kuusivuotiaasta asti tätä tehnyt, niin en edes osaisi kuvitella, minkälaista elämä olisi ilman jääkiekkoa, Noronen hymyilee.
 
SM-sarjan pelinsä Noronen aloitti 13-vuotiaana vuonna 1995 Jyp HT:ssä. Sen jälkeen hän on kiekkoillut myös Ilveksessä ja Tappara Catsissa. Neljä ja puoli vuotta sitten hänet veti Hämeenlinnaan halu menestyä.
 
– Täällä olivat puitteet kunnossa: hyvä joukkue, organisaatio ja taustat. Mikäs sen mukavamapaa, kun saa vain pelata jääkiekkoa ja tehdä omat työt siinä sivussa. Jos urani jatkuu, HPK on varmaan ykkösvaihtehtoni. Minulla on täällä hyvä työpaikka Jaarlin päiväkodissa ja paljon hyviä ystäviä.
 
Tavoitteena mitali
Kerho voitti keskiviikon kotipelissään Salo HT:n murskalukemin 8-1. Norosen pistepussi lihoi kolmella syötöllä, jotka nostivat hänen uransa kokonaissaldoksi 202+233=435. Tämän kauden 25 ottelusta plakkarissa on 14 maalia ja 30 syöttöä.
 
– Pelinrakentelu on ehkä enemmän minun juttuni, syöttäminen on kivaa. Kun on hyvät kaverit laidoilla, he tekevät maaleja vaikkei itse aina onnistuisikaan. Saisi sitä kuitenkin useammin itsekin tehdä maaleja hyvistä paikoista, joita kaverit järjestävät.
 
Noronen on 18 kautta kestäneellä urallaan voittanut kolme kultaa, kaksi hopeaa ja neljä pronssia. Kaksi ensimmäistä mestaruutta tulivat 1990-luvulla Jyväskylässä. Niitäkin suuremmassa arvossa hän pitää HPK:n kanssa keväällä 2011 voitettua mestaruutta.
 
– Olin vuonna 2011 itse isossa roolissa ja tein paljon töitä sen eteen, että mestaruus tuli. Myös tällä kaudella joukkueemme tavoitteena on mitali. Toivon ja luotan siihen, että niistä pelataan, ja itse ainakin teen kaikkeni sen puolesta.
 
 
 
HPK:lla on runkosarjan otteluita jäljellä kolme. Seuraavan kotiottelunsa joukkue pelaa sunnuntaina kello 14 KalPaa vastaan.

Asiasanat

Päivän lehti

1.4.2020