Uutiset

Riistavaara on todellinen

Olisiko tieviranomaisten mahdollista järjestää vilkkaimmille hirvieläinalueille tienvarsiin vaikka ihan kokeiluluonteisesti nykyistä isommat havaittavammat varoitustaulut. Esimerkiksi 130-tielle Riihimäen ja Hämeenlinnan sekä kymppi- ja ysitielle.

Varoituskyltissä vaara-alueesta pitäisi ilmoittaa myös tekstillä. Hirvieläimiä liikkuu myös muilla alueilla, mutta ainakin näillä teillä havaintoja on päivittäin.

Joskus jossakin päin Suomea on ollut tällaisia isoja varoitusmerkkejä käytössä, mutta ne ovat pikkuhiljaa kadonneet tienvarsilta.

Riistaeläimet ovat alkaneet liikkua rohkeasti teiden varsilla ja niiden yli. Niinpä kulkijoita on syytä varoittaa vaarasta tehokkaammin. Esimerkiksi eräänä heinäkuun arki-iltana kymmenen tienoilla Turengin ja Hattelmalan välillä havaittiin seitsemän valkohäntäpeuraa ja kaksi hirveä. Hirvet olivat Perttulan ammattioppilaitoksen risteyksen kohdalla.

Merkit eivät poista hirvikolareita. Kuitenkin ne ilmoittavat, että vaara on konkreettinen ja nopeutta olisi syytä alentaa.

Juha Tuuliainen

Janakkala

Päivän lehti

2.4.2020