Uutiset

Riitta Jalonen lähtee Edinburghiin

Yhdeksän suomalaista kirjailijaa osallistuu Edinburghin kansainvälisille kirjallisuusfestivaaleille ensi viikolla. Neljässä eri tapahtumassa esiintyvät kirjailijat Riitta Jalonen, Vilja-Tuulia Huotarinen, Sari Peltoniemi, Tomi Kontio, Esko-Pekka Tiitinen, Annika Luther, Seita Parkkola, Terhi Rannela ja Eppu Nuotio.

Kiinnostusta suomalaiseen lasten- ja nuortenkirjallisuuteen herätellään myös käännösnäytteillä sekä kirjavideoilla, jotka on ohjannut Kurt Nuotio.

The Edinburgh International Book Festival on vuodesta 1983 järjestetty kirjallisuustapahtuma, joka kerää vuosittain yli 200 000 kävijää.

Kirjailijoiden osallistuminen festivaalille on osa Hämeen taidetoimikunnan alullepanemaa Suomi-Skotlanti -lastenkirjallisuushanketta. Hanketta rahoittavat lisäksi mm. Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Keski-Suomen ja Pohjois-Karjalan taidetoimikunnat sekä Taiteen keskustoimikunta.

Myöhemmin vuosina 2011 ja 2012 skotlantilaiskirjailijoita saapuu Suomeen esiintymään ja työskentelemään. Hankkeeseen kuuluva Internet-sivusto aukeaa syksyllä.

Hämeen taidetoimikunnan taiteilijaresidenssi Edinburghissa avasi hiljattain ovensa. Samaan aikaan taidetoimikunta on aloittanut aktiivisen yhteistyön skotlantilaisen kulttuuriväen kanssa. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic