Uutiset

Rikollisjengi United Brotherhoodin laaja oikeudenkäynti alkoi Vantaan vankilassa

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus pohtii aluksi, voidaanko oikeudenkäyntiä jatkaa koronaepidemian takia. Syytetyt vaativat käsittelyn siirtämistä.
Rikollisjärjestö United Brotherhoodin (UB) niin kutsutun päähaaran käsittely alkoi tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.
Rikollisjärjestö United Brotherhoodin (UB) niin kutsutun päähaaran käsittely alkoi tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Kuva: Poliisi

Rikollisjärjestö United Brotherhoodin (UB) niin kutsutun päähaaran käsittely alkoi tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaatii jengin 38-vuotiaalle johtajalle Tero Holopaiselle ja 37 muulle jengiläiselle sekä jengin toimintaan kytkeytyneelle henkilölle rangaistusta lukuisista törkeistä rikoksista.

Rikosepäilyt liittyvät rikollisjärjestön Helsingin osaston toimintaan.

Syyttäjä vaatii jutussa rangaistusta muun muassa törkeistä huumausainerikoksista, törkeistä ampuma-aserikoksista, törkeistä kätkemisrikoksista, törkeästä ryöstöstä ja törkeästä pahoinpitelystä.

Juttuvyyhti liittyy viranomaisten suuroperaation lopettaa UB:n toiminta.

Oikeus tiedotti maanantaina, että se joutuu käsittelemään istunnon aluksi sitä, voidaanko oikeuskäsittelyä järjestää koronaepidemian jyllätessä.

Muiden muassa Holopaisen asianajaja vaatii käsittelyn lykkäämistä.

Varsinainen istunto istutaan Vantaan vankilassa, mutta yleisö pääsee seuraamaan istuntoa videoyhteyden kautta käräjäoikeuden tiloissa.

Krp on määritellyt UB:n Suomen vaarallisimmaksi rikollisjärjestöksi.

Poliisihallitus vaatii jengin lakkauttamista. Lakkauttamisasian käsittelyn oli tarkoitus alkaa oikeudessa huhtikuussa, mutta sen käsittelyä on siirretty koronatilanteen takia.