Uutiset

Rikosbussi vei rötösten poluille

Hattula ei ole mikään lintukoto, eikä ole ollut ennenkään. Tämä kävi vähintään selväksi torstai-iltana, kun eläkkeellä olevan ylikonstaapeli Raimo Sirénin juontama rikosbussi starttasi Juteinitalon pihasta.

Sirén kertoi tunnin mittaisella kierroksella paitsi yksittäisistä rikoksista myös poliisin työstä 37 vuotta kestäneen uransa ajalta. Takavuosina vainajia ei kuljetettu surma- eikä turmapaikoilta ambulanssilla, vaan joko poliisiautolla tai poliisien omalla autolla.

-Yhdeltä metsäkämpältä löytyi mies, jonka pää oli ryyppyillan päätteeksi hakattu aivan muusiksi. Kun tuli aika kuljettaa vainaja pois, hänet sullottiin Kalvolan poliisin Uotilan ison Mersun takaronkkiin. Vainaja oli kuitenkin niin kookas, että jalat jäivät ulkopuolelle, ja saappaat vain keikkuivat, kun me ajettiin peräkanaa Ahvenistolle ruumishuoneelle, Sirén muisteli.

Rikosbussin suosio yllätti järjestäjät, sillä täyteen varattujen kolmen bussilastillisen lisäksi sata kiinnostunutta jäi ulkopuolelle. Siksi kierroksia järjestetään lisää alkuviikolla.

Rikosbussi kiertää vielä maanantaina 14. kesäkuuta kello 19 ja 20. Mukaan pääsee vain ennakkoon ilmoittautumalla, joko sähköpostilla osoitteeseen vapaa-aika.toimisto@hattula.fi tai soittamalla numeroon 03-6731 300 (ei viestejä vastaajaan). Mukaan mahtuvat saavat erillisen ilmoituksen siitä, kumpaan bussiin heidät on sijoitettu.

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic