fbpx
Uutiset

Riku Hahl palaa oranssipaitaan 14 vuoden tauon jälkeen

Hämeenlinnan Pallokerho saa Antti Miettisen lisäksi ensi kaudelle riveihinsä toisenkin nimekkään paluumuuttajan.

Hyökkääjä Riku Hahl tekee paluun kasvattajaseuraansa kierrettyään pitkään maailmalla eri seuroissa. Hahlin sopimus on mallia 1+1.

Päätös syntyi pitkän kypsyttelyn tuloksena. Miettisellä oli oma osuutensa Hahlin paluussa.

– Kiitos HPK:lle kärsivällisyydestä, että malttoivat odottaa näinkin myöhään. Tästä hommasta käytiin keskusteluja jo viime kaudella ja HPK oli jo keväällä kiinnostunut. HPK hoiti homman ammattimaisesti ja siitä seuralle hatunnosto. Miettisen Antin kanssa puhuimme jo keväällä tästä ja se vahvisti vielä omaa käsitystäni siitä, että tämä on hyvä juttu. Tästä lähdetään taas kääntämään HPK:ta menestyksen tielle, Hahl kertoo.

Colorado Avalanche varasi Hahlin NHL:ään vuonna 1999 ja kaksi vuotta myöhemmin tie vei Hämeenlinnasta Pohjois-Amerikkaan. NHL:ssä otteluita kertyi kolmen kauden aikana 92. Viimeksi hyökkääjä on nähty Kerhon riveissä NHL:n työsulkukaudella 2004–2005.

Hahl on sittemmin kiekkoillut myös Sveitsin liigassa, Ruotsin SHL:ssä sekä Helsingin Jokereiden paidassa Liigassa ja KHL:ssä. Mittava kierros on tuonut perspektiiviä.

– Tässä on nyt melkein kaikki sarjat kierretty läpi, paitsi Saksan ja Itävallan liigat. Ensisijainen tehtäväni on tietysti pelata ja auttaa siten organisaatiota. Samalla koitan kuitenkin antaa kaiken tietotaitoni HPK:lle. Ei ole itsestäänselvyys, että joka paikkakunnalla pelataan liigakiekkoa. Minulle on tärkeää, että HPK pelaa liigaa ja se on yksi syy, miksi haluan olla täällä. Haluan omalla tekemiselläni tuoda sen turvan, että täällä pelataan jatkossakin liigakiekkoa, Hahl sanoo.

Viimeiset vuodet Hahl on katsellut menoa Ritarihallissa vierasjoukkueen pukukopista käsin. Samalla on kypsynyt suunnitelmia kasvattajaseuran nostamiseksi uuteen nousuun.

– Vähän on sellainen tunne, ettei kotihalli ole ollut ihan sellainen hornankattila, mitä se oli silloin, kun pelasin täällä itse. Haluan, että HPK:n kotikaukalo tulee samanlaiseksi, kuin se oli menestyksen aikoina. Koitetaan saada se meille sellaiseksi turvapaikaksi, että se on vastustajalle paha paikka tulla pelaamaan, hyökkääjä pohtii.

Eri maiden seurajoukkueiden lisäksi Hahl on edustanut myös maajoukkuetta World Cupissa ja neljä kertaa MM-kisoissa. Hämeenlinnaan palaa nyt monella tavoin kehittynyt hyökkääjä.

– Uskon että olen kokeneempi ja pystyn tekemään viisaampia ratkaisuja jäällä kuin esimerkiksi 15 vuotta sitten. Uskon myös, että vierelläni on ihan hyvä jonkun nuoren pelaajan pelata. Toivon, että voisin olla hänelle vähän kilpenä, että hän pystyisi saamaan kaiken potentiaalin itsestään irti, Hahl suunnittelee.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonenkin kaavailee luonnollisesti Hahlille johtajan roolia. Yhdessä Miettisen kanssa kokeneesta kaksikosta on apua nuorten pelaajien kehittämisessä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme oman, kokeneen kasvatin tähän meidän nuoreen joukkueeseen. Riksa tuo ison lisän koppijohtamiseen ja pelillisten esimerkkien näyttämiseen. Meillä on vielä iso savotta ennen kauden alkua, että saamme joukkueen toimimaan ja siinä Riksasta ja Mietsusta on iso apu valmennukselle, Arvonen sanoo.

HPK hakee vielä paria pelaajaa tulevan kauden joukkueeseensa. HPK Liiga oy:n puheenjohtajan Jari Koskisen mukaan sopimukset kahden ulkomaalaisen hyökkääjän kanssa ovat “aika lähellä”.

– Olen erittäin tyytyväinen joukkueeseen tällä hetkellä. Kunhan pari vahvistusta saamme vielä, niin joukkue alkaa olla valmis, valmentaja Arvonen summaa. häsa

Asiasanat

Menot