Uutiset

Rimmilässä juhlitaan 75-vuotiasta rukoushuonetta

Kalvolan Rimmilässä järjestetään sunnuntaina pienimuotoinen juhlatilaisuus, sillä kylän rukoushuone täyttää vuosia. Rukoushuone vihittiin käyttöön 9. lokakuuta vuonna 1936, ja siitä tulee sunnuntaina kuluneeksi päivälleen 75 vuotta.

Rukoushuoneen rakennutti 1930-luvun alussa perustettu rukoushuoneyhdistys. Myös Kalvolan seurakunta ja varsinkin kirkkoherra Eemil Laurila olivat asiassa aloitteellisia.

-Laurila halusi, että pitäjän syrjäkylillekin saatiin mahdollisuus hengellisten tilaisuuksien järjestämiseen, kertoo kirkkoherra Antti Herkkola.

Laurila oli aiemmin Urjalan kappalaisena ollut puuhamiehenä, kun Perhon kylälle rakennettiin rukoushuone. Sen piirustuksia hyödynnettiin myös Rimmilässä.

-Rukoushuone oli koko kylän hanke, sillä rukoushuoneyhdistys sai lahjoituksena rakennusmateriaaleja, ja he ottivat yhteistä lainaa hankkeen rahoittamiseksi.

Vuonna 1973 rukoushuone siirtyi seurakunnalle. Rakennusta remontoitiin muutama vuosi sitten ja samalla sen sisätilat saivat valoisamman ilmeen.

Antti Herkkola kertoo, että Rimmin rukoushuone on käytössä säännöllisesti. Siellä järjestetään jumalanpalvelus kerran kuukaudessa ja lisäksi esimerkiksi joulun ja pääsiäisen aikaan muitakin tilaisuuksia. (HäSa)