Uutiset

Ringa Roposta Cocksin toiminnanjohtaja

Entinen yleisurheilija ja monipuolinen liikuntavaikuttaja Ringa Ropo, 48, ottaa pian vastaan käsipalloseura Riihimäen Cocksin toiminnanjohtajan pestin. Tehtävä on seuran historiassa uusi.

Edelleen naisten pituushypyn Suomen ennätystä hallussaan pitävä Ropo on asunut Riihimäellä vuodesta 2011. Hän sanoo tutustuneensa lajiin vasta viime talvena perusteellisemmin ja menetti sille heti sydämensä.

– Olen viime talvesta asti lasteni harrastuksen myötä ollut mukana tässä ja käytyäni ensimmäisen kerran katsomassa edustusjoukkueen peliä laji vei minut heti mennessään, Ropo hymyilee.

– Laji on hirveän intensiivinen ja nopeatempoinen. Olen sitä joskus katsonut televisiosta, mutta paikalla nähtynä koko lajin kuva vasta avautuu. Monessa kohdin se on intensiivisempi ja kovempi laji kuin jääkiekko, Ropo vertaa.

Kun Ropo sai yhteydenoton uudesta pestistä, ei hänen tarvinnut asiaa kovin kauan miettiä.

– Itsestä tämä tuntuu todella hyvältä. Olen niin urheiluun hurmaantunut, että lajilla ei edes ole niin väliä. Vaikka olen omat askeleeni ottanut yleisurheilun puolelta, kuuluvat samat seuratyön perusasiat kaikkeen urheiluun lajista riippumatta, Ropo naurahtaa.

Seurahistorian ensimmäinen toiminnanjohtaja pistää hihat heilumaan 5.5.

– Cocksissa on paljon asioita, joita on hoidettu hyvin ja sitten on niitä, joita vielä kannattaa kehittää. Ainakin haluan panostaa viestintään ja lisäksi toivon, että voisimme nostaa esiin niitä loistavia persoonia ja sitä kautta kasvattaa fanikulttuuria, Ropo linjaa.

Hän on lyhyen Riihimäellä asumisensa aikana jo ehtinyt havaita, että Cocksilla on oma orastava fanikulttuurinsa.

– Viime sunnuntaina olin seuraamassa peliä ja tarkkailin katsojien reaktioita. Huomasin, että riihimäkeläisyleisö elää voimakkaasti pelissä mukana ja tunnelataukset ovat isoja. Nyt sitä sanaa vain pitää nyt levittää ja saada lajille uusia ystäviä, Ropo suunnittelee. (HäSa)

Asiasanat