Uutiset

Ringeten alueleirillä viiletti tulevaisuuden tähtiä

Kuutisenkymmentä nuorta ringeten pelaajaa vietti viikonvaihteen Hämeenlinnassa. Suomen Ringetteliiton 17-vuotiaiden kevään alueleiri oli valinnut tukikohdakseen jääkiekkoperinteistään vahvan Rinkelinmäen.

– Hämeenlinna on erinomainen paikka järjestää myös meidän lajimme leirejä. Hakio-jääliikuntakeskuksen lisäksi olemme treenanneet Kaurialan kentällä. Kevään leirillä on ohjelmassa peliharjoitusten lisäksi myös muun muassa lihakuntotestejä, kertoi U17-ikäluokan aluevalmentaja Anu Pitkänen-Tasala.

U17-leiritykseen osallistuivat tänä vuonna vuosina 1998 ja 1999 syntyneet pelaajat. Osalla junioreista siintävät mielessä jo vuoden 2015 Helsingin MM-kisat.

– Alueleirien kautta löytyy aina lahjakkaita pelaajia, joiden seuraava etappi on nuorten U19-ikäluokan maajoukkue ja toivottavasti myös MM-joukkue, jolla on paljon puolustettavaa. Suomi on nimittäin hallitseva maailmanmestari naisten lisäksi myös nuorissa, Pitkänen-Tasala muistutti.

Hämeenlinnan leirillä junioreita ohjasi kymmenen valmentajaa.

– Valmentajista kaksi on miehiä. Myös maalivahtipeli on ringetessä ihan oma maailmansa, johon tarvitsemme erikoisosaajia, Pitkänen-Tasala sanoi.

Nopeatempoinen ringette on jännittävää seurattavaa. Lajin parhaat taiturit tekevät melkoisia kieputuksia mailalla ja renkaalla.

– Renkaan hallintaa harjoitellaan todella paljon. Varsinkin syöttöjen vastaanotto on vaativaa, valmentaja kuvailee.

Kovaa kyytiä ensikertalaisille

Forssan Palloseuraa edustava Ella Arkkila, 14, oli mukana ensimmäistä kertaa alueleirillä. Seurajoukkueessaan tyttö pelaa ensi kaudella B-junioreiden joukkueessa.

– Aika kova tahti leirillä on ollut, mutta paljon olen oppinut uutta. Periksi ei ainakaan saa antaa, Arkkila nauroi.

Fopsin juniori on harrastanut ringetteä jo kymmenen vuotta. Yhden kauden Ella on pelannut lätkääkin.

– Ringette on kuitenkin mukavampi harrastus, Arkkila pohti.

Neljä kautta maalivahtina pelannut naantalilainen Jasmin Haavisto, 16, on toista vuotta alueleiriryhmässä. Hän torjuu renkaita kotikaupungissaan VG-62:n riveissä.

– Peliharjoitukset ovat sujuneet leirillä ihan hyvin, mutta testeihin jäi paljonkin parannettavaa. Pitää kai lisätä omatoimista harjoittelua, Jasmin pohti.

Hämeenlinnan leiri oli hyvää pr:ää ringetelle. Aluevalmentaja Pitkänen-Tasala ei usko lajin kuitenkaan juurtuvan ihan helposti paikkakunnalle, jossa myös naiset pelaavat jääkiekkoa SM-sarjassa.

– Hyvinkäällä ja Forssassa on sen sijaan todella vireää ringettetoimintaa. Hyvinkäällä on joukkueet sekä naisten että nuorten SM-sarjassa, ja Forssassakin nuorissa. Pyrimme aina leireillä myös markkinoimaan lajiamme, ja Hämeenlinnassakin harjoituksiamme on seurannut jokunen lajista kiinnostunut, Pitkänen-Tasala kertoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic