Uutiset

Ringeten nuorten aluejoukkue leireilee Hämeenlinnassa

Hakio-jääliikuntakeskuksessa on viikonloppuna tarjolla hämeenlinnalaisittain harvinaista urheilulajia, kun ringeten alle 17-vuotiaiden aluejoukkue leireilee kaupungissa. Leirille osallistuu 60 pelaajaa ympäri Suomea, jotka kymmenen aluevalmentajaa ovat valinneet seuravalmentajien suosituksesta sekä pelaajaseurannan kautta. Alle 17-vuotiaiden aluejoukkue kokoontuu vuosittain neljä kertaa ja leireille osallistuu kerrallaan noin 30 pelaajaa per ikäluokka.

Suomen Ringetteliiton alle 17-vuotiaiden aluejoukkuetoiminta on nuoren urheilijan ensi askel tie huipulle -ohjelmassa. Aluejoukkuetoiminnan piirissä on vuosittain noin 100 nuorta pelaajaa. Tänä vuonna leireille osallistuvat pelaajat ovat vuosina 1998 ja 1999 syntyneitä. Aluejoukkuetoiminnan tarkoituksena on palvella edelleen nuorten maajoukkuetta ja urheilijoita kohti tavoitettaan naisten maajoukkuetta ja lajin kansainvälistä huippua.

Suomi on ringeten hallitseva maailmanmestari sekä naisissa että alle 19-vuotiaiden ikäluokassa. Seuraavat MM-kisat pelataan Helsingissä joulukuussa 2015.

Viikonlopun leiriryhmässä on useampi pelaaja Forssan Palloseurasta ja Hyvinkää Ringetestä. Pelaajia on paljon myös Nokialta ja Tampereen Ilveksestä.

Lauantaina aluejoukkue keskittyy testeihin sekä jäällä että sen ulkopuolella. Sunnuntaina 60 pelaajaa pelaavat kahdessa 30 pelaajan ryhmässä kaksi peliharjoitusta. Ensimmäinen ryhmä pelaa kello 13–14 ja toinen heti perään kello 14–15. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic