Uutiset

Rinkelinmäellä …jälleen täysi tohina

Hämeenlinnan Pallokerholla on takanaan erinomaisesti sujunut viikko jääkiekon SM-liigassa. Kolmen voiton huumasta ei sovi kuitenkaan nauttia enää torstaina, kun Ritariareenaan saapuu Espoon Blues.

– Vastassa on taas uusi jengi, jolla on uudet kujeet. Viime viikon peleillä ei ole mitään merkitystä, vaan taas pitää lähteä kaukaloon nöyrällä mielellä, muistuttaa HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.

HPK on valmistautunut otteluun huolellisesti. Pelinälkääkin joukkue uhkuu, sillä edellisen ottelunsa Kerho pelasi lauantaina.

Mainiosti viime viikon otteluissa pelannut maalivahti Mika Järvinen toivoo joukkueensa hyvän vireen jatkuvan myös torstaina.

– Toivottavasti meno jatkuu samanlaisena, vaikka edellisillä otteluilla ei todellakaan ole mitään merkitystä. Tietenkin voitot aina rakentavat itseluottamusta, mutta se tunne ei saa kuitenkaan mennä yli, pohtii Järvinen.

Järvinen päästi jokaisessa viime viikon ottelussa vain yhden maalin. Hyviäkään pelejä hän ei kuitenkaan muistele.

– Totta kai se helpottaa valmistautumista seuraaviin peleihin, kun pystyy auttamaan joukkueettaan ja antaa mahdollisuuden voittoon. Koko ajan pitää kuitenkin muistaa, että kaikki pelit ovat erilaisia ja ne muuttuvat vielä pelin sisälläkin, Järvinen kuvailee.

Blues saapuu Hämeenlinnaan ensimmäistä kertaa uuden päävalmentajansa Mikko Saarisen johdolla. Veskarivalmentaja Lehtonen ei kuitenkaan usko uuden luotsin muuttaneen juurikaan espoolaisten peliä.

– Ei siellä todennäköisesti mitään älyttömiä muutoksia ole tehty. Liigassa nimittäin mennään juuri tällä hetkellä sellaisia aikoja, Lehtonen pohtii.

HPK saa tulla torstaina toimeen ilman kultakypäräänsä Ville Viitaluomaa. Ykkösketjun sentterin kymppitili täyttyi SaiPa-ottelussa. Loukkaantumisten takia sivussa ovat puolestaan hyökkääjät Marko Luomala ja Tuomas Vänttinen sekä puolustajat Juuso Vainio ja Joni Tuominen.

– Muuten joukkueen pitäisi olla kunnossa. Tarkka kokoonpanomme selviää kuitenkin vasta pelipäivän aamuna, Lehtonen sanoo.

HPK:n ja Bluesin liigaottelu käynnistyy torstaina Ritariareenassa kello 18.30.

Naiset hakevat ensimmäistä voittoa

Myös HPK:n naiset ovat kaukalossa torstaina. Joukkue pelaa SM-sarjan toisen puolivälieräottelunsa Ilvestä vastaan Metritiski-areenassa kello 19.

Kerho hävisi puolivälieräparin ensimmäisen ottelunsa tiistaina tamperelaisille maalein 3–1. Välieriin selviää kolmella voitolla. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.4.2020