Uutiset

Rinkelinmäellä …riittää vilskettä

Jääkiekon ystävälle riittää tarjontaa lauantaina Rinkelinmäen jäähalleissa.

Päivä huipentuu HPK:n ja kuopiolaisen KalPan liigaotteluun, mutta ei siinä läheskään kaikki.

HPK:n naiset pelaavat SM-sarjan ottelun (Metritiskiareena kello 14) kärjessä porskuttavaa Espoon Bluesia vastaan ja esittelevät samalla uuden Amerikan apunsa Hannah Westbrookin. Kerhon A-juniorit jatkavat nuorten erittäin tasaista liigaa Turun Palloseuran kanssa (Ritariareena kello 12.30). Mahdollisuus on seurata myös alempien miesten sarjojen pelejä, kun Inkkarit saa 2. divisioonassa vieraakseen Nastolan Kiekon (Metritiskiareena kello 16.45) ja Hauhon Sisu pelaa 3. divisioonan ottelunsa Nokian Pyryn kakkosjoukkuetta vastaan (Metritiskiareena kello 11.10).

Laadukas KalPa

HPK lähtee lauantain liigakoitokseen makea vierasvoitto alla. Kerhohan kukisti torstaina kärkijoukkue JYPin 3–2 komean taistelun jälkeen.

Vastus ei lauantaiksi heikkene. KalPa on nimittäin laadukas joukkue. Sen hyökkäysarsenaali on taitava ja myös nimekäs.

Kuopiolaiset pelasivat perjantaina kotiottelun Espoon Blueisa vastaan. Sami Kapanen palasi silloin pelihommiin sairauslomaltaan. Hän pelasi samassa ketjussa nuoren Artturi Lehkosen ja Nashville Predatorsin NHL-hyökkääjän Craig Smithin kanssa. Kakkosketjussa olivat Kerhonkin paidasta tutut Janne Kolehmainen ja Antti Kerälä. Samassa ketjussa juoni myös erinomaisesti viime otteluissa pelannut Sakari Salminen.

Salminen on tuttu pelaaja HPK:n maalivahtivalmentajalle Kari Lehtoselle Ässien kausilta.

– Salminen on kiekollisena viekas kettu. KalPa on todella hyvä joukkue. Siinä pistää silmään etenkin yksilön taito. Meidän on pelattava puolustuspelimme hyvin ja tiiviisti niin kuin viime lauantaina kotiottelussa Bluesia vastaan ja torstaina Jyväskylässä. Sitten on laitettava paikoista kiekko pussiin, Lehtonen selvittää.

Hän uskoo, ettei Kerhon kokoonpanoon tule isompia muutoksia torstain voittopelin jälkeen.

– Kokoonpano selviää kuitenkin vasta lauantaiaamuna.

HPK:n yhdysvaltalaispuolustaja Dan Spang oli myös iloinen joukkueensa torstain pelistä.

– Joka mies pelasi hyvin. Alivoima onnistui. Voimme olla tyytyväisiä kolmeen pisteeseen ja tapaamme pelata, hän sanoo. (HäSa)

 

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic