fbpx
Uutiset

Rinkinen haluaa näyttää

Teemu Rinkisestä tuli HPK:n pelaaja keskiviikkoiltana. Hän siirtyi Kerhoon Espoon Bluesista, jossa peliaika jäi vähäiseksi. Blues sai vaihtokaupassa HPK:lta Joni Tuomisen, joka ei mahtunut hämeenlinnalaisjoukkueen pelaavaan koostumukseen viime peleissä.

Rinkinen, 26, hakee uutta nousua uralleen Kerhosta. Se on joillekin onnistunut ja hyvin.

– Odotan, että pääsen pelaamaan. Haluan näyttää, että osaan pelata jääkiekkoa, Rinkinen selvittää HPK:n päävalmentajan Pasi Arvosen vieressä torstain tiedotustilaisuudessa.

Hän saa peliaikaa HPK:ssa heti perjantaina, kun hämeenlinnalaiset jahtaavat kolmatta peräkkäistä voittoaan. Rinkelinmäen pyhätössä vastassa on huippujoukkue JYP.

– Rinkinen pelaa Tuomo Vänttisen ja Teemu Rautiaisen kanssa samassa ketjussa, Arvonen vahvistaa.

Rinkisen alkukausi on ollut ohdakkeinen niin kuin koko Bluesin. Hän on saanut pelata 13 ottelussa ja saldo on ennen Hämeenlinnaan muuttoa 0+3. Odotukset ovat olleet paljon kovemmat. Viime kaudella mies teki Bluesille 24 (11+13) pistettä.

– Edellisestä pelistäni on kohta kaksi viikkoa. Pelasin silloin Tapparaa vastaan. En oikein tiedä, miksi en saanut pelata viime otteluissa. Ehkä kemiamme eivät kohdanneet Jyrki Ahon (Bluesin päävalmentaja) kanssa, vaikka ei meillä mitään riitoja ollut ja Jykä on ihan hyvä äijä. En vaan saanut Bluesissa nyt kaikkea itsestäni irti, Rinkinen miettii.

Bluesissa hän aloitti syksyllä toisen kautensa. Sitä ennen mies pelasi Lahden Pelicansissa. Hän on SM-hopeamitalisti mallia 2012 ja A-nuorten SM-kultamitalisti vuodelta 2007. A-nuorissa Rinkinen paukutteli Pelicansin mestaruuskaudella maalikuninkaaksi 28 osumallaan. Mainittakoon, että silloista mestarijoukkuetta valmensi tämän kauden HPK:ssa aloittanut Kai Rautio.

– Tykkään tehdä maaleja ja haluan pelata suoraviivaisesti. Lahdessa olin lähinnä nelosketjussa ja siinä tulivat puolustushommatkin tutuksi, Rinkinen sanoo.

Rinkisen perässä ennenkin

Arvosen mukaan HPK ei ollut ensimmäistä kertaa Rinkisen perässä.

– Hyvä, että nyt hänet saimme. Toivon, että hän tosiaan tekee maaleja ja tuo meille ratkaisuvoimaa, Arvonen miettii.

Hän kuitenkin muistuttaa, ettei Rinkiseltä odoteta mahdottomuuksia heti ensimmäisissä otteluissa oranssissa.

– En heti odota häneltä kuutta maalia, viisikin riittää, Arvonen naurattaa toimittajaporukkaa.

– Tarkoitus on ajaa Rinkistä sisään joukkueeseen viikonlopun kahdessa ottelussa, hän jatkaa.

Perjantaisen JYP ottelun jälkeen Kerho pelaa lauantaina Oulussa Liigan kärkijoukkuetta Kärppiä vastaan. Sen jälkeen edessä on puolentoista viikon maaottelutauko.

Tuttu koostumus

HPK:n perjantain ottelun kokoonpano ei yllätä. Juuse Saros on maalissa – ja lauantaina Oulussa todennäköisesti Frans Tuohimaa – ja pakkiparit ovat tasan samat kuin tiistaina Kuopiossa. Jesse Saarinen hyökkää nyt Ville Viitaluoman ja Joonas Vihkon rinnalla. Juha Kiilholman laidoilla ovat Jere Sallinen ja Robert Leino. Nelosketju jatkaa koostumuksessa Jaakko Turtiainen–Otto Paajanen–Juha Koivisto.

HPK:lla on hyvä runkosarjan historia JYPiä vastaan, vaikka jyväskyläläiset ovat olleet kaudesta toiseen liiga eliittiä.

– Tiedämme, kuinka JYP pelaa ja olemme siihen löytäneet lääkkeet. Ei tässä kuitenkaan voida sen kummemmin katsella vastustajaa, vaan nimenomaan tätä meidän omaa juttua. Pelissä on oltava kovaa taistelua ja yrittämistä. Se on tällä hetkellä meidän ykkösjuttu, Arvonen painottaa. (HäSa)

Asiasanat

Menot