fbpx
Uutiset

Rinne aikoo kutsua työmarkkinajärjestöt ennen juhannusta yhteiseen seminaariin – Lobbarit pääsevät Säätytalolle vain kutsusta

Hallituksen muodostaja Antti Rinne aikoo tavata työmarkkinajohtajat seminaarissa ennen juhannusta. Kuva: Joel Maisalmi
Hallituksen muodostaja Antti Rinne aikoo tavata työmarkkinajohtajat seminaarissa ennen juhannusta. Kuva: Joel Maisalmi

Hallituksen muodostaja Antti Rinne (sd.) aikoo kutsua työmarkkinajärjestöt ennen juhannusta yhteiseen seminaariin. Hän kertoi suunnitelmastaan torstain hallitusneuvottelujen päätteeksi pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Rinne tapasi työmarkkinajohtajat torstaina iltapäivällä.

– Halusin kuulla, miten elinkeinoelämä, palkansaajapuoli ja kuntatyönantaja näkevät tilanteen, mitä työmarkkinoilla pitäisi lähteä edistämään yhteistyössä valtiovallan ja työmarkkinaosapuolten kesken.

Rinne varoitti työmarkkinajohtajia, että jos hallitus saadaan kasaan kesäkuun alussa, niin ehkä juhannuksen alla on yhteinen seminaaripäivä

– Siellä katsotaan, mitä asiakokonaisuuksia voidaan lähteä yhdessä viemään eteenpäin.

Rinne lisäsi, että aikoo tavata myös Suomen Yrittäjät eikä pelkästään työmarkkinaosapuolet.

Hän kertoi, että jokainen hallitusneuvottelujen työryhmä ja puheenjohtaja- ja puoluesihteeriryhmä voi kutsua tarpeen vaatiessa halutessaan ryhmiä kuultavaksi.

– Täällä ei ole lobbareita paikan päällä, vaan ainoastaan kutsuttaessa. Kaikilla on samanlainen oikeus kutsua silloin, kun ryhmät itse arvioivat tarvitsevansa.

Rinteen mukaan tulevan hallituksen on hankalaa verotuksen kautta tukea tulevan palkkaratkaisun syntymistä, koska ei tiedetä, mitä koko työmarkkinoilla tapahtuu.

– Ennen kuin on kokonaiskäsitys siitä, mitä työmarkkinoilla tapahtuu, verotus ei ole se porkkanakeino, millä asiaa edesautetaan, Rinne sanoi.

Menot