Uutiset

Rinneyhtiön toi­mi­tus­joh­ta­ja Jorma Terentjeff: Lumettajat huomasivat Syötteen hotellipalon, murtautuivat sisään ja aloittivat evakuoinnin

Pudasjärvellä Hotelli Iso-Syötteen tiloissa syttyi tulipalo perjantaina kello yhden aikaan yöllä. Hiihtokeskuksen rinteitä lumettamassa olleet työntekijät huomasivat palon.
Hotelli Iso-Syöte vaurioitui pahoin perjantaina aamuyöllä syttyneessä tulipalossa. Hotellin asukkaat evakuoitiin pois palavasta rakennuksesta. Kuva: Matti Räty

Hotelli Iso-Syötteen yöllisessä tulipalossa oli mukana onni onnettomuudessa. Iso-Syötteen hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff kertoo, että hiihtokeskuksen rinteitä yöllä puolenyön jälkeen lumettamassa olleet kaksi työntekijää huomasivat, ettei hotellilla ole kaikki kunnossa.

– Lumettajat olivat ensiksi haistaneet savua, jonka jälkeen he huomasivat liekit. He murtautuivat sisään hotelliin, herättivät yövalvojan ja aloittivat hotellin evakuoinnin ennen kuin palokunta oli ehtinyt paikalle, Terentjeff kuvailee yön tapahtumia.

Lumettajien lisäksi myös hotellin henkilökunta ryhtyi evakuoimaan hotellin asiakkaita.

Terentjeff kertoo myös, että paloa sammuttaneet pelastuslaitoksen yksiköt saivat vedettyä osan vedestä lumetusjärjestelmästä.

– Jos joskus on onni onnettomuudessa, niin tässä tilanteessa oli. Kuitenkin tämä on suuri henkilökohtainen menetys hotellin yrittäjälle, Terentjeff toteaa.

40 ihmistä evakuoitiin mökkeihin

Hotellista evakuoitiin kaikkiaan yhteensä 40 ihmistä. Aluksi heidät evakuoitiin palon tieltä mökkeihin, mutta hieman myöhemmin alueelta jouduttiin katkaisemaan sähköt sammutustöiden vuoksi ja alueelta on evakuoitu nyt noin sata ihmistä.

Terentjeff kertoo, ettei sähköjen katkaisu vaikuta hiihtokeskuksen toimintaan, vaan rinteet pyritään saamaan auki aamulla normaaliin tapaan.

– Kävimme testaamassa muun muassa rinnevalot ja hissit, ne toimivat normaalisti, Terentjeff kuvailee.

Hotellin palo vaikuttaa kuitenkin hiihtokeskukseen Terentjeffin mukaan ainakin siinä mielessä, että osa keskuksen asiakkaista olisi majoittunut hotelliin.

Samalla hotellin palo vaikuttaa alueen majoituskapasiteettiin. Terentjeff pohtiikin, että vuokralle saattaa tulla sellaisia mökkejä, jotka eivät ole olleet aiemmin kaupallisessa käytössä.

Huoneistohotelli on jo rakenteilla

Terentjeffin mukaan hotellin palo ei vaikuta alueen muihin kehityshankkeisiin, vaikka sen myötä hotelli on pitkään poissa pelistä. Tarkoituksena on kuitenkin saada kaikki alueen toimijat koolle keskustelemaan tilanteesta.

Yksi uusista alueen kehityshankkeista on parhaillaan Ison-Syötteen juurelle rakentuva huoneistohotelli, jonka Terentjeff omistaa.

– Selvitämme rakennuttajan kanssa, voisiko aikataulua nopeuttaa, Terentjeff toteaa.

Huoneistohotellin oli alun perin tarkoitus valmistua ensi marraskuussa. Terentjeffin mukaan nyt selvitetään, voisiko se valmistua jo ensi vuoden syyssesongiksi.

 

 

 

 

Menot