Uutiset

Rion väki pyytää köysillä rahaa futismaaleihin

Brasilian suurkaupungin Rio de Janeiron köyhä väki on keksinyt uuden tavan saada rahaa futismaaleihin. Riolaiset sulkevat katuja köysillä ja ”pyytävät” pysäytetyiltä autoilijoilta rahalahjoitusta.

Rahat käytetään futismaaleihin, mutta nyt kyseessä eivät ole pelikentän maalitolpat. Jalkapallohullut riolaiset ovat keksineet ryhtyä maalaamaan kaupunkiaan maajoukkueen väreillä keltavihreäksi.

Autoja pysäytettiin esimerkiksi mäkisellä Santa Teresan alueella. Nuori mies lähestyi köyden eteen pysähtynyttä autoa, mutta aseen heiluttamisen sijasta hän kysyi kohteliaasti, olisiko kuskilla antaa pikkurahaa koristeluun.

Muutaman realin (vajaan yhden euron) avustuksella köysi putosi kadulle ja autoilija sai jatkaa matkaa.

Rion keltavihreä värimania liittyy tietenkin jalkapallon MM-kisoihin, jotka ovat alkaneet Saksassa.

Japanin rosvo palautti enemmän kuin varasti

Postitoimiston ryöstänyt japanilaismies ajautui huonon omatunnon syövereihin ja palautti rahat. Vieläpä pienellä bonuksella höystettynä.

Tokiolainen puutarhuri sai veitsellä uhaten tekemästään ryöstöstä saaliiksi alle 2 000 euroa. Syyllisyyden taakka painoi puutarhurin harteilla ryöstön jälkeen niin raskaasti, että hän kävi vaivihkaa palauttamassa vohkimansa summan ja jätti postiin vielä sen päälle vähän hyvän toimiston lisääkin. Sitten puutarhuri paineli taas karkuun.

Rahojen palauttaminen ei palauttanut miehen mieltä hyväksi. Hän meni ja ilmoittautui poliisille.

– Tein ryöstön rahapulassa. En halunnut tulla pidätetyksi rahat palauttaessani. Mutta keskusteltuani tyttöystäväni kanssa tulin siihen tulokseen, että tämä asia on selvitettävä nopeasti. Annoin itseni ilmi tyttöystäväni vuoksi, puutarhuri kertoo.

Tokion poliisin tiedottajan mukaan vielä ei ole tiedossa, mitä puutarhurin rahapalautuksen ylimääräisellä osalla tehdään.

STT

Päivän lehti

4.7.2020