Uutiset Helsinki

Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia – Myös koronatestaus jatkuu vapaaehtoisena

Matkustajamäärän odotetaan moninkertaistuvan tämänhetkisestä.
Suomessa on laaja lentokenttäverkosto, sillä lentäen pääsee niin Lappiin kuin Kainuuseen ja Keski-Suomeen. Matkustajamääriltään vilkkaimmat lentoasemat ovat Helsinki-Vantaa ja Oulu. Kuva: Arttu Laitala
Kuva: Arttu Laitala

Riskimaista Helsinki-Vantaan lentokentälle saapuvia matkustajia ei velvoiteta toistaiseksi pakkokaranteeniin, kertoi Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö tänään tiedotustilaisuudessa.

Myös saapuvien matkustajien koronavirustestaus lentokentällä jatkuu vapaaehtoisena. Aronkydön mukaan kaupunki odottaa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ohjetta.

STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila sanoi eilen STT:lle, että pakolliset testit ja karanteenimääräykset tulevat rajoille mahdollisimman pian. Tarkkaa aikataulua ei kuitenkaan ole kerrottu.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) puolestaan sanoi maanantaina, että riskimaista Suomeen matkustavat määrätään jatkossa viranomaispäätöksellä pakkokaranteeniin.

Pakkokaranteenin laillisuus on kuitenkin kyseenalaistettu. Oikeuskanslerinviraston kirjaamosta kerrottiin STT:lle tänään aamulla, että oikeuskansleri on saanut viisi kantelua Kiurun menettelystä

Lentoliikenteen odotetaan lisääntyvän

Helsinki-Vantaan lentoliikenteen odotetaan lisääntyvän lähelle normaalitilannetta syksyn aikana, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoi tiedotustilaisuudessa. Riskimaista saapuvien matkustajien koronaseulontaa on tehostettu.

Viikon 31 lentokentän matkustajamäärä vastasi normaalitilanteen yhden päivän lukumäärää eli noin 60  000:ta matkustajaa.

Tällä hetkellä lentokentälle saapuu noin 6  000 matkustajaa päivässä, joista hieman yli 1  000 riskimaiksi luokitelluista, apulaiskaupunginjohtaja Aronkytö sanoi.

Aronkydön mukaan matkustajamäärän odotetaan syksyn mittaan kasvavan 30  000–60  000 matkustajaan päivässä eli lähelle normaaleja lukemia.

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic