Uutiset

Risto Korpelalle potkut HPK:sta

HPK:n liigayhtiön hallitus irtisanoi Kerhon toimitusjohtajana pitkään työskennelleen Risto Korpelan tiistai-iltana. 
 
HPK:n puheenjohtajan Jari Koskisen mukaan HPK käynnistää uuden toimitusjohtajan haun välittömästi. Haku on avoin. Kerhon liigayhtiön hallitukseen kuuluva Timo Virtanen työskentelee vt. toimitusjohtajana Korpelan seuraajan tuloon saakka. Hän aloitti työnsä HPK:n toimistossa heti keskiviikkoaamuna.
 
Koskisen mukaan suurin syy toimitusjohtajan vaihtamiseen on HPK:n halukkuus muutokseen seuran toiminnassa niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin.
 
– HPK:lla on selvät ja kunnianhimoiset tulevaisuuden tavoitteet niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin. Niihin pääseminen edellyttää muutosta ja vaihdoksia myös henkilöstössä. Kiitän Korpelaa yhteisistä vuosista ja tehdystä työstä. Nyt meidän on kuitenkin katsottava eteenpäin ja löydettävä ratkaisuja HPK:n kurssin kääntämiseksi, Koskinen sanoo HPK:n lähettämässä tiedotteessa.
 
HPK:n liigajoukkueen valmennus vaihtuu kokonaan ensi kaudeksi. Mikkelin Jukureiden Mestiksen joukkueessa valmentava Antti Pennanen teki HPK:n kanssa kolmen vuoden sopimuksen ja hän aloittaa työnsä Hämeenlinnassa. HPK on ilmoittanut senkin, etteivät toinen valmentaja Vesa Viitakoski ja maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen jatka Kerhon liigajoukkueessa ensi kaudella. Heidän tilalleen tulevista valmentajista HPK on Koskisen mukaan käynyt neuvotteluita ja käy niitä yhä.
 
– Kerromme valmentajaratkaisuistamme heti, kun asiat ovat valmiita, Koskinen lupaa.
 
HPK julkisti tulevia tavoitteitaan ja viisivuotisprojektinsa ennen tämän liigakauden alkua. Urheilullisena tavoitteena HPK:lla on selviytyä vuosittain Liigan pudotuspeleihin ja unelmana siintää mestaruuden voittaminen.
 
– Taloudellisena tavoitteena meillä on selviytyä viidessä vuodessa miljoonan euron velastamme. Se tarkoittaa 200 000 euron voittoa vuosittain. Tavoite on kova, eikä nyt näytä todennäköiseltä, että tällä kaudella päästäisiin toivottuun taloudelliseen tulokseen, Koskinen kertoo.
 
HPK:n tiistai-iltana kokoontuneen hallituksen päätös Korpelan irtisanomisesta oli Koskisen mukaan yksimielinen. Koskisen ja Virtasen lisäksi liigayhtiön hallitukseen kuuluivat Tapio Vekka (varapuheenjohtaja), Juha Heinonen, Jyrki Louhi ja Antti Toivonen.
 
– Päätökseemme ei ollut yhtä yksittäistä syytä. Missään nimessä ei tässä asiassa voi vetää yhtäläisyysmerkkejä HPK:n käynnissä olevaan osakeantiin. Meillä on yli 300 osakkeiden merkkaajaa ja anti on tuottanut tähän mennessä reilut 430 000 euroa. Kieltämättä tavoitteet olivat korkeammalla, mutta osakeanti kestää vielä puolitoista kuukautta, Koskinen korostaa.
 
Hän painottaa, että liiga-HPK:ssa kaikkien on skarpattava.
 
– Myös toimiston puolella.
 
HPK on etsinyt pitkään myös urheilujohtajaa, mutta sellaista ei seura ole vielä löytänyt.
 
– Ei ole salaisuus, että olimme neuvotteluissa pitkällä Tommi Kerttulan kanssa. Oli kuitenkin muutama asia, joista emme löytäneet yhteistä näkemystä. Nyt katsomme tätä asiaa ajan kanssa, Koskinen kertoo.
 
Timo Virtanen, 50, on myös pitkän linjan kerholainen. Hän pelasi aikoinaan HPK:ssa A-junioreihin saakka ja pari peliä myös edustusjoukkueessa. Myös Timo Virtasen Heikki-isä kuului aikoinaan HPK:n hallitukseen.
 
Virtanen on asunut Pirkkalassa 25 vuoden ajan ja hän työskentelee kiinteistösijoittajana.
 
– Olen sitoutunut työhön HPK:ssa. Minulla on mahdollisuus paneutua nyt täysillä ja tosissani HPK:n toimintaan. Toivottavasti osaan tehdä oikeita päätöksiä seuran hyväksi, hän sanoo.
 
Kerhon vt. toimitusjohtaja tekee töitä sekä tämän että ensi kauden liigajoukkueen eteen.
 
– Olen jo käynyt neuvotteluja uusista pelaajasopimuksista. Ensi kauden joukkueen rakentamisessakin tilanne on mielestäni hyvä.
 
Virtasen mukaan HPK ei ole heittänyt tälläkään kaudella pyyhettä kehään, vaikka joukkue on sarjassa viimeisenä.
 
– Saimme jo uuden maalivahdin (Eetu Laurikainen) ja juuri nyt rakennamme uutta pelaajasopimusta tämän kauden joukkueeseen. Pelaajarintamalla on tulossa muutoksia. Ehdottomasti uskon, että meillä on tällä kaudella mahdollisuus yltää pudotuspeleihin. Keskustelin aamulla valmentajien, kapteenien ja muun joukkueen kanssa. Fiilis oli positiivinen. Valmentajat kertoivat toiveistaan ja pyrin niitä nyt toteuttamaan. 
 
HPK:n talous on tiukka, mutta Koskisen ja Virtasen mukaan silti hallinnassa. Samankaltaista tilannetta ei ole kuin Espoon Bluesissa, joka tyhjentää arsenaaliaan melkein päivittäin.
 
– Emme todellakaan ole Bluesin kaltaisessa tilanteessa. Mehän aiomme vahvistaa joukkuettamme, he painottavat.
 

 

Asiasanat