Uutiset

Risto Korpelasta TUL:n pääsihteeri

Hämeenlinnalainen Risto Korpela, 53, on valittu Suomen Työväen Urheiluliiton uudeksi pääsihteeriksi. Aiemmin muun muassa HPK Liiga oy:n toimitusjohtajana työskennellyt Korpela aloittaa työt TUL:n toimistossa Herttoniemessä Helsingissä jo maanantaina. TUL:n hallitus päätti Korpelan valinnasta torstaina.

Korpela on työurallaan aiemmin toiminut pääosin huippu-urheilun parissa. Uudessa työssään hänellä ovat edessään uudet haasteet lähes 240 000 jäsenen liikuntajärjestössä.

– Otan tehtävän vastaan erittäin innostuneena. Liiton strategian mukaisesti merkittävimpiä tehtäviämme on edistää matalan kynnyksen liikuntaa, ja omasta näkökulmastani erityisesti lasten ja nuorten aktivoiminen liikunnan pariin on erittäin tärkeää. Uskon myös aiemmista työtehtävistäni ja niissä hankkimistani kontakteista olevan hyötyä uudessa työssäni. Mielenkiintoista on nyt myös vertailla huippu-urheilun ja harrasteliikunnan eri näkökulmia, Korpela pohtii.

Korpela korostaa myös yhteistyötä muiden liikuntajärjestöjen ja tahojen kanssa.

– Erityinen huolihan meillä kaikilla urheiluihmisillä on, miten saada ihmiset liikkumaan. Sillä on suuri merkitys kansanterveydenkin näkökulmasta. Tässä myös TUL:n rooli on todella merkittävä. Suurin työ tehdään seuratasolla, johon aion perehtyä hyvin, eli kentällä näkyminen ja vaikuttaminen on tärkeää, Korpela korostaa.

Korpela työskenteli aiemmin HPK:ssa, viimeksi toimitusjohtajana, joka pesti päättyi vajaa vuosi sitten. Hän on tutustunut myös liikuntajärjestöjen toimintaan työskennellessään Suomen Golfliiton toiminnanjohtajana vuosina 2007–2010.

– Aiemmin olen ollut kuitenkin vain yksittäisten lajien parissa, mutta TUL:ssa lajikirjo on melkoinen. Meillä on 19 lajijaostoa ja niissä monenlaista toimintaa, Korpela muistuttaa.

Korpelalla on yritysjohtamisen ammattitutkinto ja hän on suorittanut myös lastentarhanopettajan tutkinnon.

TUL:n puheenjohtaja Kimmo Suomi on tyytyväinen saadessaan Korpelaan liittonsa riveihin. Suomen mukaan järjestö saa Korpelasta taloudenhoitoon, henkilöstöhallintoon ja markkinointiviestintään erikoistuneen pääsihteerin, jolla on vahva osaaminen tehtävän hoitamiseen.

– Ristosta saamme todella monipuolisen ja osaavan miehen tärkeään työhömme. Hänellä on kokemusta myös kansainvälisten tapahtumien johdossa, muun muassa nuorten jääkiekon MM-kilpailujen järjestelytoimikunnissa vuosina 1998 ja 2004. Tapahtumakokemusta tarvitaan pian meilläkin 100-vuotisjuhlien järjestämisessä vuonna 2019, Suomi sanoo.

TUL on Suomen suurimpia kansalaisjärjestöjä, johon kuuluu yli 900 urheiluseuraa. TUL:n toiminnan painopiste on matalan kynnyksen harrasteliikunnan edistäminen tasa-arvoisesti kaikille kansalaisille. Järjestöllä on 22 työntekijää, joista 12 alueilla ja piirijärjestöissä toimivia aluevastaavia. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic