Uutiset

Ritariareena saa joustokaukalon

Hämeenlinnan Ritariareenassa on uusi ja ajanmukainen joustokaukalo, kun halli avaa ovensa käyttäjille 11. elokuuta.

Jäähalliyhtiö valitsi joustokaukalon toimittajaksi Vepe Peltonen Oy:n kilpailutuksen jälkeen. VePe Peltosen tarjous oli edullisin.

Joustokaukalon hankinnan yhteydessä nyt käytössä oleva kaukalo menee vaihdossa. Rahoitettavaksi jää tämän jälkeen 90 900 euroa. HPK:n edustusjääkiekko osallistuu kustannuksiin 28 000 eurolla, mikä sisältää Liigan osuuden. Jääkiekkoliitto tukee hankintaa 10 000 eurolla. Jäähalliyhtiön hallitus on esittänyt Hämeenlinnan kaupungin ensi vuoden talousarvioon 25 000 euron kertaluontoista avustusta. Liikuntahalliyhtiön toimitusjohtajan Jorma Hassisen mukaan kaupungin avustuksella voidaan taata, etteivät joustokaukalon kustannukset vaikuta lasten ja nuorten jäävuoromaksuihin. Jäähalliyhtiön rahoitettavaksi jää 52 900 euroa.

Uuteen kaukalon laita on rakenteeltaan teräksinen ja joustavista ominaisuuksistaan huolimatta kestävä ja oikealla tavalla luja. Hallin pleksit vaihtuvat karkaistusta lasista joustaviin polykarbonaatteihin. Lisäksi laitarakenteen yläreuna on joustavaa materiaalia.

”Liian kova kiire”

Ritariareenan nykyinen kaukalo on vain 6-vuotias ja Hassisen mukaan hyväkuntoinen.

– Sillä olisi pärjätty vielä pitkään. Ei tämä hanke lähtenyt meidän tarpeistamme, vaan muiden vaatimuksista.

Jääkiekkoliiga edellyttää, että ensi kaudella liigaa pelataan joustokaukaloissa. Alunperin joustokaukalon piti olla liigalisenssin ehtona vasta vuonna 2016.

– Parin nimekkään jääkiekkoilijan loukkaantuminen toi kauhean kiireen joustokaukaloiden hankkimiselle. Siltä tuntui, että Liigan päättäjien pää meni sekaisin. Liiga ja sen pelaajayhdistys olivat suuria vaatijoita, mutta kustannuspuolella siellä ollaan oltu aika hiljaa, Hassinen sanoo.

Hän muistuttaa, että jääkiekko-otteluissa sattuneet vammat eivät ole johtuneet useimmiten kaukalon laidoista tai plekseistä. Esimerkiksi suurin osa päähän kohdistuneista vammoista on sattunut keskialueella.

Hassisen mielestä joustokaukalon hankkiminen on sinänsä hyvä asia, mutta sillä on myös kääntöpuolensa. Ja tämä puoli on raha. Hassinen sanoo suoraan, että sadantuhannen euron hanke on kova ”köyhälle yhtiölle”.

– Onneksi HPK:n edustusjääkiekko lähti mukaan kustannuksiin vaikeasta taloudellisesta tilastaan huolimatta. Kaikkea ei voida sälyttää veronmaksajien niskaan. Oleellista olisi myös se, että kaupunki lähtee mukaan. Lasten ja nuorten jäämaksuja emme halua tämän hankkeen takia korottaa, Hassinen painottaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic