Uutiset

Ritariareenan joustokaukalo saa uudet päätypleksit

Ritariareenaan jääkiekko-otteluita alkavalla kaudella seuraamaan saapuvien ei tarvitse käydä optikolla. Uuden joustokaukalon päätykatsomojen näkymää vääristäneet polykarbonaattilevyt vaihdetaan syyskuun aikana akryylilevyihin. Hämeenlinnan liikuntahallien toimitusjohtajan Jorma Hassisen mukaan pleksit pyritään vaihtamaan jo Liigan Hämeenlinnan avausotteluun (13.9. HPK–Ilves) mennessä.

Ritariareenan joustokaukalon pleksit sijoitettiin alun perin samalla tavalla kuin Helsingin, Turun ja Espoon halleissa. Kaukalon päädyissä on kestävämmät polykarbonaattilevyt ja sivuilla akryylilevyt.

– Esimerkiksi Helsingissä ja Turussa päätyjen katsomorivit alkavat kuitenkin korkeammalta kuin Ritariareenassa, eivätkä pleksien vääristymät haittaa sen vuoksi niin paljon pelin seuraamista. Onneksi löysimme kuitenkin yhdessä joustokaukalon toimittajan Vepe Peltonen oy:n kanssa toimivan ratkaisun, jossa hyödynnämme vaihdettavia polykarbonaattilevyjä Rinkelinmäen harjoitushalleissa päädyissä, joissa ei ole katsojia, liikuntahalliyhtiön toimitusjohtaja Jorma Hassinen kertoo.

Lasin läpi näki paremmin

Joustokaukalon toimittajafirma ja Hämeenlinnan liikuntahallit ovat sopineet, että vaihdettavat pleksit jäävät Rinkelinmäelle.

– Näin säästämme jatkossa myös euroja, sillä meidän ei tarvitse tilata uusia pleksejä harjoitushalleihin, Hassinen sanoo.

Hassinen muistuttaa, ettei minkäänlaisten pleksien takaa pelien seuraaminen vastaa luonnollista näkymää.

– Ritariareenassa yleisön viihtyvyys olisi ollut kyllä koetuksella. Nyt näkymä paranee, mutta ei ole verrattavissa entisen lasipäätyisen kaukalon näkymään. Joustokaukalossahan lasien käyttö ei ole mahdollista, Hassinen muistuttaa. (HäSa)

Asiasanat

Menot