fbpx
Uutiset

Ritarien ryöstöretki onnistui

Viime kaudella JYP oli SM-liigassa HPK:lle sopiva vastustaja. Kerho nappasi voiton neljästä joukkueiden keskinäisestä kohtaamisesta.

Tämän sesongin ensimmäisessä joukkueiden välisessä ottelussa sama tahti jatkui, kun perjantai-illan ottelu Jyväskylässä kääntyi HPK:n eduksi 2-1 (1-0, 0-1, 1-0).

HPK oli läpi ottelun altavastaajana, mutta tiukka puolustus, maalivahti Mikko Tolvasen varmat otteet sekä maalipaikkojen tehokas hyödyntäminen takasivat ritaripaidoille onnistuneen ryöstöretken Jyväskylän Hippokselle.

-Erittäin makea voitto meille. Taistelu oli hyvää ja meillä oli onneakin, HPK:n päävalmentaja Harri Rindell myhäili.

-Pysyimme melko hyvin pelisuunnitelmassa. Olimme pitkiä jaksoja vaikeuksissa, mutta maalivahti Tolvanen pelasi ihan unelmapelin, Rindell kiitteli.

JYP oli ennen perjantain ottelua SM-liigan kuntopuntarin kärjessä. Nyt myös Kerhon vire näyttää vahvasti pystysuuntaan, kun voittoputkella on mittaa jo kolme ottelua. Se on vaikean alkukauden läpikäyneille hämeenlinnalaiselle tärkeä asia.

-JYPin voittoputki toi meille motivaatiota tänään (perjantaina). Olen erittäin tyytyväinen joukkueemme ilmeeseen viime peleissä, Rindell kertoi.

Ensin soi sireeni, sitten verkko

Osaltaan HPK:n perjantaista iltapuhdetta helpotti ottelun avausmaali. Jan-Mikael Juutilaisen rannelaukaus lipsahti JYP-vahti Riku Heleniuksen kainalosta maaliin.

Osuma syntyi ensimmäisen erän loppuhetkillä, mutta erätauon jälkeen: ensimmäinen tauko aloitettiin nimittäin kolme minuuttia etuajassa, kun Jyväskylän jäähallin palosireenit pärähtivät soimaan aiheettoman hälytyksen vuoksi.

JYP tuli tasoihin ottelun puolivälin kieppeillä, kun Harri Pesosen millintarkka rannekuti painui sisään yläriman kautta.

Muuten jyväskyläläisnippu oli kuitenkin tehoton. Joukkue sai myös tukun ylivoimia, kun HPK jäähyili kaikkiaan kuusi kaksiminuuttista.

Kerhon hyvät alivoimat kruunasi lopulta voittomaali, kun Janne Kolehmainen syötti Nico Aaltosen läpiajoon, ja Aaltonen uitti kiekon Heleniuksen längistä sisään.

Palautuminen korostuu

-Tärkeä voitto. Nyt niitä on kolme putkeen ja lisää haetaan. Jos mielitään playoffseihin päästä, pitää alkaa ottaa pisteitä eri tahtiin kuin alkukaudella, maalivahti Tolvanen sanoi.

31 torjuntaa ottanut illan Kerho-sankari vähätteli omaa asemaansa, vaikka onkin kiistatta noussut Kerhon selväksi ykkösveskariksi.

-En minä ajattele, että minulla on jokin rooli. Keskityn vain seuraavaan peliin, hän summasi.

Seuraava peli Kerholle koittaa jo tänään lauantaina, kun JYP saapuu vastavierailulle Rinkelinmäelle. Päävalmentaja Rindell ei usko, että joukkueiden konseptit paljon uudistuvat yhdessä yössä.

-Se on kotipeli, tietysti se on mukavampi tällaisen pelin jälkeen. Palautuminen ja tämän ottelun karistaminen pois mielestä on kuitenkin ykkösjuttu, HPK-luotsi korosti. (HäSa)

Menot