Uutiset

Ritarikoulu oranssilipun alla

 

Hämeenlinnan Pallokerhon vasta-alkajille tarkoitettu Ritariliiga, entinen Jääpelikoulu, on alkanut lokakuussa uudessa muodossa. Uusi kausi ei tuonut mukanaan pelkästään nimellisiä muutoksia.
 
– Meillä oli ihan hyvä Jääpelikoulu -toiminta, mutta koko ajan saimme palautetta, että pojat haluavat pelata enemmän. Me yritämme järjestää mahdollisimman paljon peliä, kertoo Tommi Lindroos, HPK Juniorijääkiekon toiminnanjohtaja. 
 
– Leijonakiekkokoulu on ihan hyvä, Jääkiekkoliiton ohjelma, jolla opetetaan lajin perustaitoja.
 
Aikaisempien vuosien Jääpelikouluihin ja viime kauden Leijonakiekkokouluun verrattuna Ritariliiga sisältää erillisiä pelitapahtumia. Opetus tapahtuu keskiviikkoisin, ja lauantaisin pelataan pelkästään pelejä. 
 
– Silloin ei opeteta yhtään mitään, vaan heitetään kiekko keskelle ja pelataan, selittää Lindroos.
 
Ritariliigalla on kaksi tavoitetta. Ensimmäinen on se, että nuoremmat lapset voivat harrastaa mahdollisimman edullisesti, koska alle kouluikäisten ei ole vielä tarkoituksenmukaista lähteä joukkuetoimintaan mukaan. Ja toinen on ohjaajat, eli seura yrittää haalia Ritariliigaan ohjaajia, jotka mahdollisesti voisivat olla jatkossa poikiensa mukana joukkuetoiminnassakin mukana valmentamassa tulevia ikäluokkia. 
 
– Monet vanhemmat ajattelevat, ettei poika mahdu joukkueeseen, kertoo toiminnanjohtaja kokemuksistaan. 
 
Toiveiden mukaan tämä aloittamisen kynnys madaltuu Ritariliigan tapauksessa. Vaikka ohjelma on suunnattu alle kouluikäisille, ensiluokkalaistenkaan liittyminen ei ole poissuljettu.
 
Vaikka Ritariliiga on jo alkanut, koko kauden aikana mukaan mahtuu uusia pelaajia. Tällä hetkellä liigaan osallistuu noin 40 pelaajaa. 
 
HPK haluaa kasvattaa kerholaisuuttakin. Tämän takia peliryhmien nimiksi valittiin HPK:n legendojen nimet. Louhen, Kapasen, Tuulolan ja Miettisen joukkueet taistelevat viikonloppuisin toisiaan vastaan turnausmuotoisesti.
 
– Toki olisi ollut vielä hyviä vaihtoehtoja, HPK:ssa riittää tarinoita ja muitakin kovia pelimiehiä, selittää vaikeiden nimivalintojen taustaa Tommi Lindroos.
 
Kiinnostuneet pelaajat voivat tutustua ohjelmaan keskiviikkoiltaisin ja lauantaisin HAKIO hallissa.
 

Asiasanat

Päivän lehti

5.4.2020