fbpx
Uutiset

Ritva Oksanen palkittiin Suomalaisella ratsuristillä

Näyttelijä Ritva Oksanen vastaanotti lauantaina Hämeenlinnan teatterin päänäyttämöllä harvinaisen tunnustuksen. Heti Niskavuori -näytelmän päätteeksi hänet palkittiin Suomalaisella ratsuristillä.

– Oi kuinka kaunis! Sydämelliset kiitokset, huokasi näyttelijä yli kolmetuntisen esityksen jälkeen.

Vuonna 2013 Ritva Oksanen on ollut omien sanojensa mukaan 50 vuota teatteritaiteen palveluksessa.

– Tämä on sellaista pyhää toimitusta. Ennen kuin te tulette saliin, istun tuossa tuolilla yksin ja pyydän: Anna näiden ihmisten antaa meille voimaa, niin me annamme sitä heille takaisin, sanoi Oksanen kiitospuheessaan.

Helsinkiläinen Suomalaisen ratsuristin toimikunta on jakanut tunnusta vuodesta 2000. Ansioristin myöntämisen perusteena on pitkäaikainen uhrautuneisuus ja sillä korostetaan perinteisten kansalaishyveiden merkitystä.

Nimensä ansioristi on ottanut suomalaisilta ratsumiehiltä, jotka uhrasivat kaikkensa 30-vuotisessa sodassa 1600-luvulla.

– Oleellista ratsuristissä on, että se on kansalaisaloitteinen. Se myönnetään todellakin ansioista, ei uskollisesta palveluksesta, sanoi toimikunnan jäsen, filosofian tohtori Erkki Wuolijoki.

Ansioristin on saanut noin kaksikymmentä henkilöä, muiden muassa ulkoministeri Erkki Tuomioja.

– Ritva on esittänyt Niskavuoren vanhaa Loviisaa jo 84 kertaa. Se edellyttää rautaista terveyttä ja rautaista osaamista. Ihailen häntä tässä asiassa hirveästi, jatkoi Wuolijoki. (HäSa)

Menot

Uusimmat